Työhakemus

Moi mie kerron teille nyt työnhakemisesta. En suinkaan siksi, ettette työ itse osais, vaan siks ku mie en osaa.

Tänään miulla oli ohjelmassa sitä itseään. Työnhakua. Sain tehtyä ihan kokonaisen yhden hakemuksen. Se ahdistaa minuu niin paljon se homma. Äiti ihmettelee useesti ja paljon, että miten voi olla noin kamalan hankalaa, ku kerran osaa kirjottaa.

Siten voi olla hankalaa, että hakemuksia lukevat henkilöt eivät välttämättä innostu ihan kauhean paljon, jos kirjotan hakemukseen heiluvista häpyhuulista parin perkeleen säestämänä. Tai jos innostuu, ni en mie ihan tiijä onko sekään sitten hyvä.

”Kerro vahvuuksistasi” Nooo mie osaan neuloa villasukkia ja sit oon hirmu hyvä täyttää sudokuja. Otatteko töihin?

”Millainen ihminen olet?” Tavallinen? Ehkä vähän erikoinen? Onko sekään sitten niin hyvä. Miun mielestä tää on kyllä niin arpapeliä koko paska. Mistä sitä tietää, että millanen ihminen sitä hakemusta lukee?

Toki joissain ilmoituksissa on annettu henkilö, johon ottaa yhteyttä. Ensimmäisenä stalkkaat tän Pirkon/Pertin koko Facebook-profiilin erittäin tarkasti ja kun soitat PirkkoPertille, mainitset epähuomiossa hänen vuoden 2013 Kreetan loman uskomattoman upeista kuvista. Ai miten niin floppi?

Ei ole myöskään hyvä, jos kirjottaa hakemukseen olevansa iloinen ja positiivinen, koska kaikki tekee niin ja erottuminen muista on tärkeintä.

Toisaalta, jätäppä kirjottamatta, ni hetki sitten vielä mahdollinen työnantaja on todellakin entinen ja miettii, että mikäs helvetin Myrtsi Marjatta meillä täällä on? Kaikki muut on olleet ilosia ja positiivisia ja tää ei ole. Tää on varmana joku kalman kasvatti, ei jatkoon.

Ja sitä paitsi paskaahan siinä tulee puhuttua, jos niin korostaa sitä positiivisuutta ja ilosuutta, koska ei kai ole mikään salaisuus, että kaikkia vituttaa joskus. Minuu saattaa vituttaa vähän enemmänkin välillä. Kerroppa siitä työhakemuksessa. Jeppis, parempi olla kertomatta.

”Mitä piirteitä arvostat itsessäsi?” Onhan miulla tosi upee tekohymy. Ja laulan hirveesti, vaikka en yhtään osaa. Jes! Kunnari!

Voisko joku kertoa mitä mie noihin hakemuksiin voin kirjottaa, koska jumaliste miulla halkee pää noiden kanssa. Tai kyllähän mie pystyn sellasen kliseisen tekstin pätkän kyhäämään, mutta voipi olla puolin ja toisin pettymys, jos sen perusteella saa työpaikan itselleen.

Joten, jos jollakin olis antaa miulle pari pätevää vinkkiä, tai vaikka ihan valmiiks kirjailtu hakemusteksti, ni suukon saapi ja kaljan tarjoan sille.

Huomenna palataan asiaan kera reissukuulumisten ja kuvien, eli jos ärsyttää kivat kuvat ni ei kantsi lukee.

Hyvää yötä ahdistuksen keskeltä,

-Emu