Kuinka käyttää itseruskettavaa?

Nyt kun kesä ja kesän juhlat tekee tuloaan ajattelin jakaa postauksen verran vinkkejä itseruskettavan käyttöön. Ruskettunut iho on kaunis, mutta liiallinen auringonotto altistaa ihon vanhenemiselle ja rypyille, puhumattakaan vakavemmista sairauksista! Onneksi apua kalpeaan ihoon saa itseruskettavista tuotteista.

Ennen:

Valitse itsellesi sopiva itseruskettava. Markkinoilta löytyy tuotteita suihkutettavassa muodossa, vaahtoina ja voiteina, sekä asteittain päivettävinä vartalovoiteina. Panosta laatuun. Varsinkin itseruskettavissa hyvä ja halpa on harvoin sama asia. Halvemmissa tuotteissa on usein voimakkaampi haju ja oranssimpi loppusävy. Kalliimpia tuotteita on yleensä kehitelty pidemmälle, jolloin haju ei ole yhtä voimakas, tuote kestää iholla kauemmin ja sävykin on luonnollisempi.

Oma lempimerkkini on ST.Tropez, ja tällä hetkellä on käytössä 1 hour tan -vaahto.

Suihku; Ihon kuorinta ja sheivaus:

Kuori iho huolellisesti ja sheivaa. Kuorintaan voi käyttää kuorintakintaita tai voit tehdä itse edullisen ja ympäristöystävällisen kuorinnan sokerista tai kahvinpuruista ja suihkusaippuasta. Kuori vartalon kuivat kohdat (polvet, kyynerpäät, nilkat..) erityisen huolellisesti.

Kuivien alueiden kosteutus:

Suihkun jälkeen kosteuta ihon kuivat kohdat. Itse rasvaan polvet, kyynerpäät ja nilkat, sekä kaulan ja kainaloiden edustat. Käytän tähän ST.Tropezin omaa Prep and Maintain -voidetta. 

Levitys:

Suosittelen ehdottomasti käyttämään itseruskettavan levitykseen levityshanskaa. Sillä saa tasaisimman lopputuloksen, eikä väriä jää käsiin. Aloitan levityksen jaloista ja siirryn ylöspäin pyörivin liikkein, mutta järjestyksellä ei mielestäni ole merkitystä. Tärkeintä on käydä kaikki kohdat huolellisesti läpi, ettei lopputulos ole laikukas. Jalkapöydät ja kämmenselät käyn lopuksi läpi lähes kuivalla hansikkaalla. Kasvoihin voi laittaa pienen määrän tuotetta, tai käyttää kasvoille tarkoitettuja päivettäviä voiteta. Itse pesen ja kuorin kasvojeni ihoa niin paljon, että rusketus kuluu siitä heti pois.

Monissa itseruskettavissa on mukana niin sanottu ”karttaväri” eli tuote on tummanruskeaa levitysvaiheessa. Tämä ei kuitenkaan ole lopullinen väri. Karttaväri auttaa levitysvaiheessa näkemään, mitkä kohdat on jo käsitelty.

ST.TROPEZ vaahdon karttaväri ja levityshanska. *1

VAIKUTUS:

Jokaisessa itseruskettavassa on ohje kyseisen tuotteen käyttöön ja vaikutusaikaan. Kun tuote on levitetty iholle, anna sen kuivahtaa ja pue päälle tummat löysät vaatteet. Näin vältät mahdolliset vaatteiden värjäytymät ja painaumat iholla. Vältä veden roiskumista iholle vaikutusvaiheessa, se vie rusketuksen heti pois! Itse suosittelen levittämään tuotteen iholle illalla, antaa vaikuttaa rauhassa yön yli ja pesemään pois aamulla. Vältä hampaiden pesua heti levityksen jälkeen, hammastahna vie rusketuksen pois huulten ympäriltä tai roiskuessa iholle. 

Mikäli annat tuotteen vaikuttaa yön yli, suosittelen pukemaan löysän pitkähihaisen ja vaihtamaan vähän huonommat lakanat käyttöön. Osa tuotteista saattaa yön aikana liata lakanat. Kanssaeläjät kannattaa myös huomioida, he eivät yleensä arvosta itseruskettavan hajua, eikä sitä että yön aika tartutat rusketusta myös häneen. Hups.

Levityksen jälkeen heitän päälle mustan satiinisen pyjaman. Kuva 2*

Vaikutusajan jälkeen & ylläpito:

- Pese rusketus kevyesti suihkusaippualla tai pelkällä vedellä. Älä turhaan hankaa.

- Pesun jälkeen taputtele iho kuivaksi, älä hankaa! Tämä on äärimmäisen tärkeää itseruskettavan pysymisen kannalta myös jatkossa.

- Rasvaa iho. Huomioi ettei rasva sisällä öljyä, öljypohjaiset tuotteet liottavat rusketusta pois. Muista rasvata ihoa myös jatkossa joka ikinen päivä, vaikket sitä pesisikään. 

- Rusketusta voi ylläpitää siihen tarkoitetuilla rasvoilla tai kevyesti päivettävillä tuotteilla.

- Kuori iho kevyesti kerran viikossa ja lisää halutessasi itseruskettavaa.

Ylläpito on tärkeää, mikäli haluaa rusketuksen kuluvan tasaisesti pois!

Ennen ja jälkeen. Jälkeen kuvassa vain yksi kerros itseruskettavaa.

Tuliko rusketuksesta silti laikukas?

Itseruskettavaa voi yrittää saada pois hammastahnalla, sitruunalla, kynsilakanpoistoaineella tai partavaahdolla. Omalla vastuulla.

Älä imetä tai itke kun itseruskettava vaikuttaa! :D Kuvat 3* ja 4*

-Ella

Kuvat: 1* Levityshanska 2* Ross ja suihkurusketus 3* Vauvan imetys rusketuksen jälkeen 4* Itkupotkuraivarit