Suoravärin poisto hiuksesta kotikonstein

Nostan vielä tämän jo aijemmin kirjoitetun postauksen ja videon tänne Starboxin blogin puolelle. Huomenna palataan juhannuslomalta ruotuun!

Moi!


Videolla on kotitekoinen ohje suoravärinpoistoon hiuksesta. Tällä käsittelyllä saa poistettua hiuksista suoraväripigmenttejä (esim hopeashampoo, sävyttävät hoitoaineet, suoravärit), mutta omaa luonnollista hiusta se ei vaalenna. Käsittelyllä voi saada hiuksista liian tummaa tai väärän sävyistä hapeteväriä hieman irtoamaan, mutta mitään kemiallista vaalennustehoa tällä ei ole. Hapetevärin saa vaalennettua hiuksesta vain vaalennusaineella.


Tarvitset:

- C-vitamiinijauhetta eli askorbiinihappoa (apteekista), sitruunaa, tai ruokasoodaa
(itse käytin videolla sitruunaa ja ruokasoodaa)

- Syväpuhdistavaa- tai hilseshampoota (myös esim Fairy käy, tärkeää on, että shampoo on "voimakkaasti pesevää")

- Sekoitusastian

- Hyvän hoitoaineenVideolla käyttämäni ohje:

Purista yhden ison sitruunan mehu kulhoon, lisää joukkoon n. 2 ruokalusikallista ruokasoodaa. Voit lisätä seokseen vielä lämmintä vettä, tai kastella hiukset ensin kauttaaltaan. Lämmin vesi auttaa irroittamaan suoraväripigmenttejä.

Levitä seos hiuksiin ja laita joko muovipussi tai suihkuhattu päähän. Päänahasta irtoava lämpo tehostaa vaikutusta.

Anna vaikuttaa 20-90 minuuttia riippuen halutusta lopputuloksesta.
Huuhtele ja pese kevyesti. Hius tuntuu tämän käsittelyn jälkeen melko kuivalta, joten suosittelen käyttämään lopuksi hyvää ja hoitavaa hoitoainetta, joka saa vaikuttaa hiuksessa pidemmänkin aikaa.

Ennen ja jälkeen.

 

Kysykää ihmeessä jos jokin kohta mietityttää!

-Ella