AN IMPORTANT REMINDER

Maaliskuun alkaessa ainakin joka toinen meistä miettii kevätauringon lämmittäessä kasvoja kesää. Kesää, vapautta, seikkailuja, lokkeja, jotka varastavat jäätelöitä, matkoja, kavereita, rantapäiviä, uusia Essien kirkkaita kynsilakkamallistoja, suolasuihkeita, kukkia, vihreyttä ja... niitä seikkailuja.

Toisaalta kaikki tämä voi olla erittäin hurjaa... Muistan niin monta kertaa laskeneeni toukokuun viimeisiä päiviä, jotka sitten lopulta kääntyivät loman puolelle. Mutta viimeisen koulupäivän jälkeen onkin vastassa tyhjyys, koska ei ole mitään tekemistä. Miettii vain kuumeisesti sitä, että on pakko olla edes joku pienen pieni läksy tai projekti tai ryhmätyö tai essee tai tutkielma, jonka voisi tehdä. Kääriä hihat ja alkaa opiskelemaan. Mutta ei.. mitään ei ole tehtävissä. 

Kun pahin tyhjyys on selätetty ja tottuu lomailuun, haluaa jotain erilaista. Esimerkiksi viime kesänä: kielimatka. Jonka lähes peruin ennen lähtöä, koska minua jännitti niin paljon. Mutta sitten muistin, mitä lupasin itselleni, mitä tässä postauksesssa kirjoitin. Pitää sanoa kyllä, tai ei voi koskaan oikeastaan tietää mitään. Vaikka sanomalla kyllä joku ovi voi sulkeutua, mutta samaan aikaan paljon enemmän uusia avautuu. Ja niin kävi. Kesällä ilmassa on muutenkin aina taikaa. Kun tuulet alkavat puhaltaa etelästä, taian voi tuntea. Ja juuri silloin on paras hetki sanoa kyllä vastaantuleville asioille. Niin voi päätyä esimerkiksi huikeaan vesipuistoon, uusien ihmisten ympärille, extra-reissulle Englantiin (kun edellinen matkakin on vasta ihan alussa), maailman ihanimpaan parisuhteeseen tai minne vain. Ihan minne vain.

Kyllä on taikasana, jota kannattaa käyttää viisasti, muttei säästellä liikaa. Sen sanominen on toisinaan erittäin pelottavaa ja todella uutta, mutta juuri sen takia se on niin huikeaa ja taianomaista. Aamulla on oikeastaan hauskempaa herätä, kun ei vielä tiedä minne kaikkialle iltaan mennessä on päätynyt. 

Sanomalla ei saat todennäköisesti kävellä rauhassa kauniissa mukavuusalueen kehässä, pohiten alituisesti mitä kehän ulkopuolella olisikaan... Varsinkin kun sen näkeminen vaatii vain taikasanan, jonka me ihan kaikki jo tiedämme.

Vaikka tiedän elämästä vain reilun 18 vuoden verran, uskon, että kaikkine riskeineen ja pelottavine vastoinkäymisineen kyllä on parempi kuin ei. Ainakin useimmissa tapauksissa. Mielestäni yksi maailman parhaimmista ja viisaimmista sanoista on tämä:

In the end, only three things matter: how much you loved, how gently you lived and how gracefully you let go of things not meant for you. 

Vaikka kyllä tarkoittaa joskus vastoinkäymisiä sekä ehkä suuria ja pelottavia haasteita, on se aina lopulta plussan puolella. Ihan samalla lailla kuin kevät; se saapuu varmasti joka vuosi ja tuo lämmittävän auringon ja taian mukanaan. Joskus etelätuulia täytyy odotella pidempään, mutta ei kannata koskaan kiirehtiä, sillä ne tulevat juuri silloin kun niiden täytyy, omalla ajallaan. Ja usko pois, niiden ajoitus on aina oikea, vaikkei sitä heti huomaa.

Ihanaa viikonloppua ja alkavaa kevättä. Äläkä tuhlaa taikaa, vaan sano kyllä. Toivon, että se vie sinut jonnekin ihanaan paikkaan. ❤️

(lainaus: Buddha)

HUOM! BLOGINI LÖYTYY 1.4. ALKAEN OSOITTEESTA www.elsa-p.blogspot.com. Nähdään siellä!