BAKING: LOVELY GLUTEN-FREE FONDANTS

Heippa ihanat! Mietin tuossa yksi päivä sitä, että en ole leiponut varmaankaan puoleen vuoteen. Hiihtoloman aikaan kauan kateissa ollut leivontainto kuitenkin palasi ja tein yhtiä suosikkileivoksistani: fondantteja. Fondant on suklainen, sisältä laavamainen, makea leivos. Fondantin voi tarjota leivontavuoasta yksittäisenä annoksena, toisin kuin lava caken, joka kipataan ulos vuoasta ja tarjotaan pienenä kakkuna. Lisäksi useimmiten fondant sisältää oikeasti suklaata ja lava cake eli laavakakku taas saa makunsa kaakaojauheesta.

No niin, luulen, että meillä kaikilla on nyt niin kova suklaannälkä, että enköhän jo jaa reseptini...

Untitled

Suklaa-fondant mustaherukkajäätelöllä        4 kpl

85 g voita

100 g 70% tummaa suklaata

1 dl (luomu) ruokokidesokeria

2 kpl kananmunan keltuaisia

1 dl perunajauhoja

2 kpl kananmunan valkuaisia

lisäksi vegaanista mustaherukkajäätelöä /Pirkka

How to:

Sulata voi kattilassa ja lisää paloiteltu suklaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoittele, kunnes suklaa sulaa ja seos on tasaista. Anna jäähtyä hetken ja lisää sokeri, kananmunan keltuaiset sekä perunajauho. 

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella ja kääntele se taikinaan. Jaa taikina neljään pieneen voideltuun uunivuokaan ja paista 175 asteessa noin 8-10 minuuttia.

Anna fondanttien jäähtyä ihan pieni hetki, tee mustaherkukkajäätelöpallot päälle ja tarjoile heti.

obs! Fondantin "sydämen" tulee olla sula ja laavamainen, silloin olet onnistunut. :-) Mustaherukkajäätelö sopii erittäin hyvin makean suklaan pariksi, joten älä epäröi kokeilla. Omasta mielestäni paras yhdistelmä. ❤️

 

Ihania leivontahetkiä ja aurinkoista viikkoa ihan jokaiselle teille! ❤️

Alkuperäinen resepti täältä.

Huom! BLOGINI MUUTTAA HUHTIKUUN 1. PÄIVÄ OSOITTEESEEN www.elsa-p.blogspot.com. Nähdään siellä!