KIELIMATKALLE!

Ihanaa sunnuntaita! Niin kuin osa teistä jo saattaa tietää, minulla on tämän kesän matkasuunnitelmissa kielimatka. En ole koskaan aiemmin kielimatkalla ollut ja olen vasta nyt oikeastaan tajunnut, että olen ihan oikeasti lähdössä. Vielä kesän alussa ajattelin, että matkaan on vaikka kuinka kauan aikaa, mutta päivät täällä Suomessa alkavat käydä vähiin, ennen kuin loppuvat... Jännittää, mutta samalla odotan tulevaa seikkailua! Nyt luvassa hieman ajatuksiani kielimatkasta.

Olen siis tarkalleen ottaen lähdössä Education First -toimiston (EF) järjestämälle Abi-kielikurssille Ruotsiin, Uppsalaan. Kurssi, jonka varasin, kestää kolme viikkoa. Abi-kurssi on ylioppilaskirjoituksiin valmistava kielikurssi, eli siis poikkeaa niistä "tavallisemmista" siinä, että painopiste on suomalaisissa ylioppilaskirjoituksissa. Näin ollen myös ryhmä abi-kurssilla on suomalainen. Ja kieli, jota opiskelemme, jos se ei ole vielä käynyt ilmi, on ruotsi. :-D

Odotan matkaa todella innolla, sillä olen ihan pienestä asti halunnut kielimatkalle. Viime vuoden lopulla tajusin, että nyt on oikeastaan last chance lähteä kielimatkalle, sillä täytän loppukesällä 18, eikä "perinteisiä" ryhmämatkoja ole enää tarjolla sen jälkeen. Ja tällainen kielimatka on juuri se, josta olen haaveillut... Lisäksi bongasimme äidin kanssa juuri tämän abi-kielimatkan, joka sattui todella hyvään saumaan, sillä syksyllä on edessä ruotsin ylioppilaskirjoitukset (apua). Uppsala on lisäksi EF:n uutuuskohde kesälle 2016.

Vaikka en usko edelleenkään kunnolla todeksi, että kohta pitää pakata matkalaukut ja mennä, niin minua silti jännittää todella paljon! En ole lähdössä kenenkään ystäväni tai kaverin kanssa, eli ryhmässä kaikki ovat minulle uusia! Lisäksi aiempaa kokemusta kielimatkoista ei ole, joten on vähän sellainen olo, kuin hyppäisi lentokoneesta keskelle valtamerta ja sieltä sitten pitäisi uida rannalle..:-D Hui! Mutta oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa silti hypätä, koska ei kukaan jaksa uida tyynellä merellä, aallokko on paljon hauskempaa. Siellä oppii uutta.

Kaiken kaikkiaan tämä on taas niitä tilanteita, että: say Yes to new adventures. Kun sanoo, kyllä, vaikka mitä uusia ovia avautuu. Luvassa on varmasti paljon hauskanpitoa, uusia kavereita, upeita kokemuksia ja unohtumattomia seikkailuja. Unohtamatta sitä, että pääsee jälleen hengittämään kansainvälistä ilmaa, jota keuhkot kaipaavat. Ja rakastan lähes eniten maailmassa sitä tunnetta, kun lentokoneen pyörät irtoavat maasta, se on vaan aina niin huippua. Silloin tuntee ja tietää, että uusi seikkailu alkaa, Bon Voyage. ❤️

kollaasien kuvat: WeHeartIt