PRACTICE MAKES PERFECT

Jippii! Juuri tätä päivää on odotettu niin kauan. Joka ikinen vuosi odotan koulun viimeistä päivää. En tiedä, miten ihmeessä fiilis on aina ihan sama. Niin mahtavaa, vaikkei vielä tajuakaan, että nyt on loma ja saa levätä. On vähän sellainen rauhaton fiilis, "ei ole mitään tekemistä" ja luulee, että menee ensi viikolla ihan normaalisti kouluun. Mutta ei mene! Koska on loma! Jee! Onnea kaikille lomailijoille, ylioppilaille ja valmistuneille! Vaikka totta puhuen kaikki ansaitsevat onnittelut. Loma kausi alkaa ja vuoden uurastus on takana. Onnea siis! ^-^
Olen viimeisen parin viikon ajan pohtinut, että tänä kesänä minulla on yksi haaste: opetella elämään hetkessä ja nauttimaan siitä. En koskaan osaa kunnolla elää hetkessä. Olen aina huomisessa tai ensi viikossa, enkä tässä päivässä. Minusta tuntuu muutenkin, että nykyään juostaan aivan liikaa kalenterimerkintöjen ja muistutusten perässä.
Mutta koska tulee loma, me kaikki aikatauluttajat (MINÄ MYÖS) jätetään kalenterit vähemmälle kulutukselle. Huominen tulee ihan ilman sen etukäteen suunnittelua. Syksyllä saa taas juosta deadlinejen perässä ihan tarpeeksi.
Meillä oli eilen rakkaita sukulaisia kylässä ja minulla oli ehdottomasti paras päivä pitkään aikaan. Ja huomasin mistä se johtui. Siitä, että koska kokeet loppuivat eilen, en enää stressannut, eikä tarvinnut miettiä aikatauluja tai muita. Olin joka hetkessä oikeasti läsnä ja nautin joka hetkestä. Elämä on oikeasti tuolla lailla paljon laadukkaampaa.
Itse aion ottaa alkavan kesän vastaan rentoutuen, tehden mitä huvittaa milloinkin, ilman aikatauluja. Jos haluan lähteä jädelle, lähden, jos haluan mennä kaupoille, menen. On paljon hauskempaa, kun on jokaisessa hetkessä mukana täysillä, eikä mieti tulevaa. Jos esimerkiksi aamulla miettii jo iltapäivän ohjelmaansa, saattaa mennä jotain todella hauskaa ja hyvää hukkaan. Itse aion todellakin opetella
tätä elämäntyyliä, joka ei kyllä tule olemaan ihan helppoa, mutta kuten sanotaan, harjoitus tekee mestarin. ;)
Toivepostaukseksi valikoitui liikunta-aiheinen postaus, ja se on tulossa!
Ihanaa ja helteistä kesälomaa kaikille! Nyt nautitaan!

Osaatteko te elää hetkessä? Mitä haasteita teillä on tälle kesälle? Kertokaa ja kommentoikaa alapuolelle :)