TASAN KUUKAUSI SITTEN

...kirjoitin tämän postauksen. Nyt, neljä viikkoa myöhemmin, istun huoneessani, loma on loppunut jo pari viikkoa sitten, koulu on alkanut ja ylioppilaskirjoitukset odottavat. Lukiota on jäljellä tietääkseni 105 päivää. Se on aika vähän kaikesta siitä, mitä on jo takana päin.

Kesä 2016 oli niin paljon enemmän kuin mitä ikinä uskalsin odottaa. Pitkän talven ja kevään väsymyksen jälkeen auringon alkaessa taas lämmittää Suomea, päätin vain sanoa kyllä kaikelle. Ja se todella kannatti. Olen lennellyt sinne tänne, löytänyt kaikkia ihania asioita ja täyttänyt kahdeksantoista. Tätä kesää kuvaa parhaiten ehkä karuselli; hyppäsin kyytiin yhtä ennakkoluulottomana kuin pieni lapsi, pyörin aikani, välillä vaihdoin paikkaa ja taas pyörin ja pyörin, kunnes hyppäsin pois, onnellisempana kuin ikinä, mutta rättiväsyneenä. Siitä opin, että kesäseikkailut ovat kivoja, mutta ne myös väsyttävät.

Olen lisäksi jälleen saanut muistutuksen siitä, kuinka asioilla on tapana lopulta järjestyä juuri parhain päin vaikkei aluksi niin uskokaan. Ja kuinka jotkut asiat tapahtuvat, kun niitä vähiten haluaa tai odottaa. Kesäelämäni on ollut lähes yhtä yllätyksellistä kuin se, kun Brightonissa pari viikkoa sitten satuin kävelemään muumipappaa vastaan. Noin vain, keskellä Lanesia.

Ehdin viettää Uppsalan jälkeen muutaman päivän kotona ja taas pakata laukut. Lensin Englantiin, jossa sielläkin oli loistosää. Tosin Lontoo-päivänä satoi kaatamalla, mutta sekään ei haitannut, sillä fiilistelin joulua ja luksustuotteita Harrodsilla. Matkustin myös tupaten täynnä iloista Pride-väkeä olevassa junassa seisten lähes tunnin päästäkseni Brightoniin. Siellä oli ihanan värikästä, kaunista ja hilpeää kesätunnelmaa. Paljon kuplajuomia ja kylttejä 'Love is love.'  Ja niinhän se on. ❤️

Löysin Lanesia tutkiessani sydänilmapallon, kävelin se kädessäni jonkun matkaa, kunnes tuuli tuli ja se karkasi. Tai ei oikeastaan karannut, vaan se jäi sinne, minne loma ja kesä huipentui. Ja sen jälkeen oli oikeastaan ihan kivaa lentää rauhallisessa iltapäiväkoneessa takaisin Suomeen ja päästä vihdoin nukkumaan upean, hektisen ja seikkailuntäyteisen kesän jälkeen. Huh.

Children see magic because they look for it. 

Ihanaa ja rentouttavaa huomenna alkavaa viikonloppua teille kaikille! Nähdään taas. ❤️

(lainaus: Christhoper Moore)