THE 1ST DAY OF AUTUMN

"Ihan tyhmää kun täällä sataa." "Taaskaan ei voi tehdä mitään muuta kuin lukea." "Olisipa kesä ja aurinko ja pitkä loma."

Mitä jännittävää ehtiikään tapahtua reilussa parissa viikossa opiskelujen alettua jälleen. Ensimmäisinä viikkoina totutellaan arkiseen rytmiin, kirjoitetaan mallikkalla käsialalla muistiinpanot ja muutenkin vaihdetaan kesäkuulumisia. Mutta. Sitten helle väistyy, painavat, tummat pilvet tulevat ja alkaa sataa. Sataa sekä vettä että läksyjä. 

Tässä kohtaa mieleen saattaa juolahtaa ajatus lomasta, rantapäivistä ja hellehatuista. Lounge Lover -kynsilakasta, minttujäätelöstä ja kahvilassa syödyistä aamupaloista. Matkoista ja kaikesta. 

Eilen iltapäivällä oli juuri niitä tummanharmaan painavia pilviä, satoi vettä ja tuuli kylmästi. Tulin koulusta kotiin, järjestelin kirjoja ja aloin miettimään tätä kaikkea. Hassua, mutta minusta on aivan ihanaa, että on tummanharmaita sadepilviä, sillä silloin aurinko on taas paljon kirkkaampi ja odotetumpi. Lisäksi on oikeastaan ihan kivaa, että saa taas opiskella. En jaksaisi istua loputtomiin oppimatta uutta, olen vain sellainen. Sitten keitin lämpimän kaakaon, join sitä muumimukista ja katselin ulos. 

Kun lopulta sain painaa pääni tyynyyn ja laittaa silmät kiinni ja odottelin unta, ajattelin vain, että tämä sopii minulle juuri nyt niin hyvin. Vietin ikimuistoisen kesän 2016, seikkailin niin paljon, että väsyttää. Nyt saa taas hetkeksi syksyn ansiosta asettua aloilleen ja vain lukea ja liikkua ja nukkua. Se tuntuu niin hyvälle juuri nyt. 

Koska juttuhan on se, että sateen jälkeen tulee pouta ja tummia pilviä seuraa aina se aurinko. Lisäksi oppiminen on parasta maailmassa ja kesäkin on tulossa. Mutta sitä ennen jo pian koittaa pikkujouluaika, jolloin voi käydä kymmenentuhatta kertaa kahvilla hyvällä syyllä ja suunnitella jo kaikkia joulujuttuja. Ja tänä perjantaina minulla on lukiota jäljellä tasan 100 päivää. Ja jossain kohtaa alkaa loma. Nimittäin lukuloma, ja sekin on aika kivaa, jos rakastaa oppimista.

Ihanaa ja tunnelmallista alkavaa syyskuuta. Muistakaa nauttia arjesta. ❤️