WELCOME MARCH

Nyt mennään helmikuun viimeisiä päiviä... Kohta vuoronsa saa maaliskuu. Tuo aurinkoinen, sovitteleva, uudistushaluinen ja mahdollisuuksien ystävämme. Moni asia loppuu ja alkaa maaliskuussa. Jotkut seikkailut alkavat maaliskuussa, toiset päättyvät.
Toisaalta maaliskuu ja nouseva aurinko tuovat taas mieleeni lähestyvän 18. vuoden syntymäpäväni. Vaikkei se sinänsä ole mitenkään uutta, että joka vuosi tulee ikää lisää, on tuo "aikuisen" ikä kuitenkin aika hurjaa... Vaikka kai lähestyvän aikuisuuden on jo osannut aavistaa, on muka saanut "valmistautua" siihen, kuitenkin yksi aikakausi päättyy.
Jään ikävöimään ja ikävöin jo lapsuudesta sitä tunnetta, kun jokainen uusi aamu tuntui hieman enemmän seikkailulta. Minulla oli vilkas mielikuvitus, keksimme ystävieni kanssa aina jotain oikeasti mielenkiintoista tekemistä, sellaista, minkä kanssa jaksoi viettää jopa monia viikkoja. Miten leikki tuntui todelta ja uskoi satuihin... Se oli niin taianomaista, seikkailullista. Miten oma kotiympäristö ja kaupungin keskusta tuntuivat kokonaiselle, suurelle maailmalle.
Sitten, nyt vuosia myöhemmin, on vuosi vuodelta hiljaa huomannut, ettei leikki olekaan enää niin ihmeellistä ja hauskaa, eikä mielikuvitus riitäkään enää kuvittelemaan kaikkea hassua ja että sadut ovat satuja. Kaupunki ei olekaan koko maapallo, kaikkialla maailmassa ei mene hyvin ja että joka päivä ei voi elää huolettomasti. Jos koskaan enää voi.

Olen ymmärtänyt, että aikuisena sinun on luotava seikkailusi itse. Mutta samalla pitäen kiinni siitä, mitä lapsena rakastit ja mihin lapsena uskoit. Eräs viisas ystäväni sanoi kerran, että hän katsoo välillä vauva-albumiaan ja miettii, mitä kuvassa oleva pieni-ihminen toivoisi sinun tekevän. Mistä juuri hän olisi ylpeä.
Olen pohtinut noita viisaita sanoja, ja selvittänyt omat juttuni. Rakastin seikkailuja, uusien asioiden näkemistä sekä oppimista ja tanssia. Rakastan noita asioita edelleen. Mutta nyt ne vaan ovat erilaisia.
Kuulostaa ehkä hassulta, mutta minulla on tunne, että olen valmis täyttämään kahdeksantoista. Vaikka syntymäpäivääni on vielä pitkä matka, olen valmis. Mutta ennen sitä nautin täysillä ajastani ennen virallista aikuisuutta.

takki / kirppis     kaulus / H&M     villatakki / Mango     pantteripaita / H&M (kirppis)     farkut / H&M     kengät / Ecco (kirppis)     laukku / Longchamp

Yllä tämän päivän asuni... Kuten voi huomata, en tänään meikannut ollenkaan. Laitoin vain vaatteet päälle ja lähdin kirpputorikierrokselle ja korjauttamaan iPadini, joka saatiinkin nopeasti kuntoon, jes!

Kun sanotaan, että seikkailut alkavat ja päättyvät, niin ainakin yksi seikkailu koittaa ihan pian. Kokosin alle hieman suuntaa antavaa ostoslistaa...   


Koska maaliskuu on minusta loistava hetki keskittyä hetkeksi kauneudenhoitoon ja koska kevät ja kesä lähenevät, on syytä panostaa itseensä. Itse ajattelin hoitaa liian kuivat kynteni kuntoon ja ostaa uuden huulipunan. Ja pari kivaa kylpyvaahtoa, tietenkin. Lisäksi pitää varata aika kampaajalle.
Olkoon maaliskuu mahdollisuuksien ja asioiden hoidon kuukausi. Sen sijaan, että aion tehdä jotakin, teen.