YKSI ASIA KERRALLAAN

Kuinka moni tunnustaa lupautuvansa moneen asiaan mukaan, sen kummemmin miettimättä? Jossain vaiheessa löytää itsensä tilanteesta, että on meneillään niin monta juttua, ja vieläpä samaan aikaan, ettei kaikkia voi tehdä mitenkään kunnolla. Uusi lukuvuosi ja uudet seikkailut lähestyvät, ja nyt on hyvä aika alkaa asettamaan itselleen pieniä tavoitteita.

Ajattelin haastaa itseni miettimään, millaisiin juttuihin ja projekteihin haluan oikeasti mukaan, ja mitkä jutut itseäni oikeasti kiinnostavat. Haasteen tästä tekee se, että innostun helposti monista asioista, vähän niin kuin sinkoilen sinne tänne, ja lupaudun moneen juttuun mukaan. Lisäksi en osaa kunnolla kieltäytyä ja sanoa "ei", koska en halua, että kenellekään tulee paha mieli.
Mitä haluan? Mikä on tärkeintä juuri nyt? Pitää keskittyä noihin kysymyksiin, ja miettiä niiden avulla, miten toimia. Jos osaa tehdä oikean päätöksen, keskittyä yhteen asiaan kerralla ja luopua niistä muista mahdollisista "sivupoluista", saa itselleen rauhan. Uskon, että yhteen asiaan kunnolla paneutuminen ja sen loppuun vieminen on paljon tehokkaampaa kuin monen asian kerralla suorittaminen (tai lähinnä suorittamisen yrittäminen).
Olen huomannut, että vaikka haluaa saada monta  asiaa yhtä aikaa, niin tavoitteissa kannattaa keskittyä vain ja ainoastaan yhteen kerrallaan. (Maltti on valttia! :-D) Yleensä jotkut tavoitteet esim. tulevaisuuden tavoitteet, ovat niin suuria, ja työtä vaativia, ettei niiden kanssa voi rinnakkain suorittaa jotain muuta juttua. Ainakaan jos haluaa sen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kahta "paljon vaativaa" asiaa on todella vaikeaa yhdistää niin, että pystyy keskittymään molempiin sataprosenttisesti.
Kuitenkaan yksi iso tavoite ei sulje pois toista. Vaikka tähtääkin ensin yhteen maaliin, voi samalla edistää pääsyään jo siihen toiseen. Voi tehdä toisen tavoitteen eteen pieniä juttuja, vähän niin kuin etukäteisvalmisteluja. Toista juttua voi esimerkiksi pitää harrastuksena siihen asti, että pääsee ensimmäisen asian kanssa perille, ja jatkaa sitten vasta kunnolla toiseen tavoitteeseen.
Oikeastaan suurempia tavoitteita voi verrata temppurataan:
Temppuradalla ei voi mennä montaa estettä yhtä aikaa, eteenpäin pääsee vain yksi este kerrallaan. Se on ainoa keino päästä temppurata loppuun asti.

Olen jo pohtinut asioita tässä "uudessa" valossa, ja täytyy sanoa, että minulla on paljon rauhallisempi olo. Kun ei yritä venyttää itseään joka paikkaan yhtä aikaa, stressitaso laskee huomattavasti.
Leppoisaa viikonvaihdetta, ihanat! ❤️