Run, darling, run.

Tällä kertaa tulinkin kertomaan mun rakkaasta harrastuksesta kuvien kera. Kun lopetin säbän vuosi sitten keväällä, aloin kaipaamaan jotain uutta urheiluharrastusta. Jotain jonka saisin sovitettua hyvin mun aikatauluihin, eikä tarvitsisi ottaa stressiä reenien ja koulun aikataulujen yhteensovittamisessa. Sitten ajattelin, että voisinhan kokeilla lenkkeilyä, koska olenhan aina ollut hyvä juoksussa ja rakastanut sitä. Raikas ulkoilmakin houkutteli enemmän, kuin kuntosalit. No kävin aina silloin tällöin juoksemassa, mutta se meinasi aina vähän unohtua, kunnes viime talvena sitten innostuin siitä kunnolla.

Juokseminen on parasta vastapainoa varsinkin koululle. Lukiossakin kun on niin paljon kaikkea, niin on ihana päästä tuulettamaan ajatuksia. Muutenkin jos joskus tuntuu, että asiat ahdistavat tai päässä pyörii liikaa asioita, niin lähden juoksemaan. Juostessa keskityn vaan siihen suoritukseen ja murheet unohtuvat. Tekee siis myös mielellekin erittäin hyvää!
Parasta kuitenkin varmaan on se juoksun jälkeinen fiilis. On ihan parasta, kun saa rikottua omia ennätyksiä (tänään tuli rikottua jesss!!) tai muuten vaan lenkki on todella onnistunut. Rakastan myös, kun juoksussa pystyn tarkastelemaan hyvin omaa kehittymistä. Siinä missä vuosi sitten jaksoin juuri ja juuri ehkä juosta 10 km, niin nykyään se menee oikein helposti.

 

 

Olen kyllä silti aikamoinen fiilisjuoksija. Juoksen yleensä fiiliksen mukaan, en minkään ohjelman. Pyrin käymään vähintään muutaman kerran viikossa juoksemassa, mutta ei se maailma kaadu vaikka kävisinkin vain kerran. Joskus jos ei ole fiilistä juosta, niin saatan käydä todella pitkillä kävelylenkeillä, nekin raikastavat kyllä mukavasti. Joko nappaan ystävän mukaan, tai sitten laitan kuulokkeet korville.
Suosittelen kyllä kaikkia kokeilemaan juoksemista. Alku voi olla haastavaa, kun ei koskaan saisi aikaiseksi lähteä lenkille, mutta kun ottaa itseään niskasta kiinni, niin voin vannoa että sille tielle jäätte. Ainakin itse olen jäänyt aivan koukkuun juoksemiseen, haha!
Nyt alan kumminkin pikku hiljaa tästä painua pehkuihin, jotta huomenna jaksan töissä. Hyvää yötä kaikille!