Kananmunakuorien uusi elämä

Työpäivä kahdeksan tuntia tietokoneen ääressä saa todellakin riittää ja vastapainoksi on mukava tehdä käsillä jotain mukavaa askarrellen. Kansalaisopiston syksyn kalenterista bongasin kananmunamosaiikki lyhytkurssin, joka vaikutti mielenkiintoiselta, joten ilmoittauduin mukaan.

Kurssi alkoi nyt kevät puolella, joten minulla oli hyvä aika kerätä kurssiin tarvittavaa materiaalia pitkin talvea. Eli, meillä syötiin kananmunia eri muodoissa keitettynä, paistettuna ja vatkattunakin. Kotona perhe ihmettelinkin, minkä ihmeen takia aina ruokaa tehdessä pesin myös kananmunakuoret, mutta eipä ihmettele enää. Kurssin käytyäni, meillä tikittää seinäkello koristeltuna kananmunakuorilla, jääkaapin ovessa liihottaa perhoset sekä pojan huoneen seinää sisustaa linnut.

Kananmunakuorista saa todella paljon erilaisia hintsuja juttuja, mitä vain mieleen muljahtaa. Kananmunan kuorilla voi päällystää pahvia, puuta ja lasia. Uusiokäyttöä parhaimmillaan. Tykkäsin myös siitä, että askartelutekniikka oli helppo ja ennen kaikkea materiaali oli edullista. Voitte vain kuvitella, miten rentouttavaa on ääni, kun kananmunakuori ripsahtelee rikki sitä painellen ja mosaiikkipintaa syntyy kuin itsestään.

Bonuksena vielä, työnantajamme tukee myös näitä meidän erilaisia harrastuksia vuosittain Smartum-kulttuurisetelein, kiitokset siitä.

Hauskaa Pääsiäistä!

Riikka Nykänen
Riikka Nykänen

Olen työskennellyt yli 20 vuotta Suur-Savon Sähkö Oy:ssä erinäisissä tehtävissä, aloittaen tekstinkäsittelijänä, tehden laskenta-assistentin tehtäviä maksuliikenteen parissa ja tänä päivänä mukana uusissa haasteissa johdon assistenttina. Tähänkin blogisoppaan sotkeuduin mukaan osallistuessani kirjoitusvalmennuksen kurssille.