Mikkeli is going slightly MAD!

On aina ihana huomata, että kotikulmilla tapahtuu, eikä tarvitse välttämättä reissata isolle kirkolle asti! Kolmatta kertaa järjestettävä Mikkeli Art & Design Week on laaja tapahtumakokonaisuus, joka näkyy keskustassa ja sen liepeillä 17.-24.9.2016 – lauantaista lauantaihin siis. Asiasta innostuneena kappasin lapsen matkaan lauantaina ja suuntasin MAD Outlet –tapahtumaan, jossa oli tarjolla taidetta, käsitöitä, vaatetta – vaikka mitä kaunista! Tuollaisesta tapahtumasta on mahdotonta lähteä tyhjin käsin, joten kyllä sitä pari kassia tuli kotiin viemisiksi.

Himmee(t) valo(t)! Kotimaista suunnittelua ja valmistusta. Myssyillä pää pysyy lämpimänä Ihanan iloiset myyjät saivat ostajat kiertelemään maltilla. Studio Wäkevän tarjontaa. Tämäkin olisi tehnyt mieli ottaa mukaan kotiseinää koristamaan! ;-)

Koululaiset taas pääsevät muotoilukasvatuksen makuun työpajoissa tutustumalla Designarkiston muotoiluaineistoihin ja kokeilemalla millaista muotoilijan työ on. Näitä tilaisuuksia toivoisi opettajien käyttävän hyödykseen, kun ovat maksuttomia vielä! Työkaverin tytär osallistui työpajaan ja kyseli äidiltään kotiin palattuaan "Tiedätkös mitä on design? No se on sellasta kun saa suunnitella ihan itse jonkin kivan jutun, miettiä miten sitä käytetään ja sitten tehdä sen!". Niinpä!

Kenkäverossa taas löytyy IHAN PIMEE –valohimmelinäyttely aitassa koko MAD Weekin ajan. Näissä on jotain lumoavaa! Loistoidea syksyn pimeneviin iltoihin tai joulun aikaan. Energiatehokkailla ledeillä varustettuna tietenkin ;)

Valosilmän Elisa on suunnitellut ja toteuttanut viestikeskus Lokin luolaan jännittävän valo- ja tilateoksen. Luolasta löydät Taikametsän valoineen, kukkasineen ja kristalleineen! Taianomainen tunnelma saa rauhoittumaan sekä aistimaan valoja ja ääniä uudella tavalla, mielikuvitus saa tilaa lennellä. Taikametsään pääset tällä viikolla keskiviikosta perjantaihin klo 15-21. Tässä tapahtumassa on mukana yhteistyökumppanina myös Suur-Savon Sähkö.

Luolan Taikametsässä ulkomaailma jää täysin ulkopuolelle