Mitä tekemistä kesällä?

Mietittekö, mitä tekisitte kavereiden, puolison tai perheen kanssa kesälomalla tai viikonloppuna? Sellaista mikä sopisi sekä lapsille että aikuisille, eikä maksaisi paljoa? Minullapa on tähän ehdotus.

Hirvensalmi
Hirvensalmi

Kurvailkaa käymään Hirvensalmella! Hirvensalmi sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan tai 30 kilometrin päässä Mikkelin keskustasta. Jos et koskaan ole käynyt Hirvensalmella, niin kyllä kannattaa käydä! Jo pelkkä ajomatka ympäröivine järvineen on ilo silmälle ja Hirvensalmen pääkatu on kyllä idyllisimpiä mitä olen nähnyt.

Kesällä koko kylä herää eloon mökkiläisten tuomasta positiivisesta kuhinasta. Voit helposti pysähtyä keskustaan kahville johonkin rantakadun useista kahviloista tai käydä vain uittamassa varpaita järvessä maisemista nauttien. Jos kuitenkin kaipaat hieman erilaista ohjelmaa, ehdotan, että jatkat matkaa ja huristelet Kissakoskelle asti.

Sähkönäyttely ja voimalaitosalue Kissakoskella
Sähkönäyttely ja voimalaitosalue Kissakoskella

Kissakoski sijaitsee kivenheiton päässä Hirvensalmen keskustasta. Siellä on kivaa tekemistä niin pienille kuin aikuisille. Koko perheellä on mahdollisuus ihastella Kissakosken kuohuja ja sitä ympäröivää luontoa tai suunnata luontopolulle. Jos eväsretki houkuttaa, polun varrella sijaitsee laavu, jossa on mahdollista paistaa vaikka nuotiomakkaraa. Myös voimalaitoksen alueella saa liikkua vapaasti. Siellä voi käydä bongaamassa kalaportaan läpi uiskentelevia kaloja tai sitä, onko joku käynyt kiinnittämässä uusia lemmenlukkoja voimalan kaiteisiin.

Ensimmäinen lemmenlukko bongattiin Kissakoskelta nyt keväällä

Kissakoskella toimii myös meidän sähkönäyttely. Näyttely on kaikille maksuton ja siellä on paljon erilaista nähtävää. Aikuiset saavat halutessaan lisätietoa vesi- ja aurinkovoimasta ja lapsille on tehty oma Kissapolku-rasti, jossa näyttelyä kiertämällä ja oikeat kirjaimet löytämällä saa yllätyspalkinnon.

Lisäksi näyttelyssä on nimensä mukaisesti esillä paljon sähkön historiaan liittyvää nähtävää. Pääset esimerkiksi näkemään miltä sähköä tuottavat turbiinit näyttävät tai minkälainen 50-luvun koti on ollut aikana ennen läppäreitä, kahvinkeittimiä ja robotti-imureita. Lisäksi näet minkälaisilla työkaluilla ja sukelluspuvuilla vesivoimaa tekevät koneet aikoinaan on pidetty käynnissä.

Kissakosken kuohuja Suur-Savon Sähkön perustaminen Unimogia käytettiin asennustöissä Asennustöitä Otteita historiasta Kun sähköt tuli kotiin Kaplan

Ja jos nälkä pääsee yllättämään tai kahvihammasta alkaa kolottaa, tehdasrakennuksessa toimii suosittu Ravintola Kissakoski, jonka herkkuja on mahdollisuus nauttia esimerkiksi pihan isolla ulkoterassilla. Lapset voivat pihaleikkejä varten lainata sähkönäyttelystä hyppynaruja ja on paikan päällä koeajettavissa sähköpyöräkin.

Miltä kuulostaa? Aika monipuolinen retkikohde, eikö vain. Tervetuloa käymään siis! Sähkönäyttelyn oppaat Heidi ja Pekko ovat paikalla koko kesän ja odottavat ilolla teitä vierailemaan!

Jenna Lehtimäki markkinointisuunnittelija
Markkinointisuunnitelija Jenna Lehtimäki

Vastaan Suur-Savon Sähkön markkinoinnista. Tapahtumien järjestäminen ja isona osana sitä myös Kissakosken sähkönäyttelyn järjestäminen ovat osa vaihtelevia työtehtäviäni. Tervetuloa Kissakoskelle nauttimaan kesäpäivästä!