Pihalla nyt!

Vuosi sitten SEO-tutkimuksessa havaittiin, että nettisivumme eivät palvele enää asiakkaiden nykyisiä asiointitarpeita. Ensin pohdinnassa oli sivujen rakenteen muutos, mutta nälkä kasvaa syödessä. Näin päädyttiin uusimaan koko Suur-Savon Sähkön sivut. Varsinainen duuni alkoi syys-lokakuun taitteessa 2016 eli puoli vuotta on tehty uutta ilmettä nettisivujamme varten.

Testausta eri laitteilla ja näytöillä.
Testausta eri laitteilla ja näytöillä.

Puoli vuotta voi tuntua pitkältä ajalta, mutta haastatellessani sivujen pääjehuja Anua ja Jennaa, aika alkoikin tuntua aika lyhyeltä. Tietysti nettisivut saa pystyyn muutamassa minuutissakin, mutta laadukkaan jäljen saaminen vie aina aikaa. Isoimman osan tekemiseen kuluvasta ajasta haukkaa taustatyö, jotta sisällöt löytyisivät tietoa etsivälle loogisella tavalla, asiat sanotaan ymmärrettävällä yleiskielellä tai hakukoneet löytävät hakusanojen perusteella oikealle sivulle. Asiakkaalle tämä pitää näkyä helppoutena – nopeana ja riittävän informatiivisena surffailuna sekä yksinkertaisena asiointina. Ja kun on yritystoiminnasta kysymys, tämän ajatellaan vaikuttavan bisnekseen suotuisasti. :)

Viime hetken viilauksia. Työn touhussa digitaalisten palveluiden asiantuntija Anu ja markkinointisuunnittelija Jenna.
Viime hetken viilauksia. Työn touhussa digitaalisten palveluiden asiantuntija Anu ja markkinointisuunnittelija Jenna.

Anu ja Jenna tuumasivat tämän voimain ponnistuksen suurimpana haasteena olleen aika, tai ennemmin sen rajallisuus. Kummankin työpöydällä on ne normaalit muutkin työt ja ei ole mahdollista kaivautua edes rajalliseksi aikaa pelkkään www-kammioon. Tässäkin työssä, kuten nykypäivän työelämässä yleensäkin, on tiukat aikataulut. Anu ja Jenna haluavatkin välittää kiitokset niin talon sisällä olleille sisällön tuottajille ja oikolukijoille kuin yhteistyökumppaneille! Sivustoa on rakennettu IT- ja digikumppani KnowIt:n ja mainostoimisto Kixit:in ja Selektin kanssa yhteistyössä. Yhteen hiileen puhaltamalla hyvää muutosta on saatu aikaan!

Palkitsevinta tekijöiden näkökulmasta on, että näkee konkreettisesti ja visuaalisesti omien kättensä jäljen uusien, raikkaiden sivujen muodossa. Ilahduttavaa on myös, että ensimmäisen päivän perusteella asiakkailta saatu palaute on ollut positiivista. Sivuja on kehuttu yleisilmeeltään selkeiksi ja moderneiksi sekä sivuilta löytyy hyvää tietoa. Tehty työ kantaa siis hedelmää. Suosituin palvelumme netissä on asiointiin tarkoitettu Helmi-palvelu. Siellä voi tehdä sopimuksia, tutustua omaan energiankulutukseen, tarkastella laskujaan ja ylläpitää omia yhteystietoja. Helmi-palvelun löydätkin tutulta paikaltaan sivun oikeasta ylänurkasta.

Helmi-palvelun löydät tutulta paikkaa, oikeasta ylänurkasta.
Helmi-palvelun löydät tutulta paikkaa, oikeasta ylänurkasta.

Sivujen rakenteessa on selvempi muutos energiamyyjän ja verkkoyhtiön asioiden jaottelussa omille sivuilleen. Tämä rakenne juontaa juurensa sähkömarkkinalakiin ja velvotteisiin toimintojen eriyttämisestä, vaikka se ei aina asiakkaan näkökulmasta sujuvinta ole asioida kahdella eri sivustolla. Verkkoyhtiön asioita löydät Järvi-Suomen Energian omilta sivuilta www.jseoy.fi. Sieltä löydät tutut palvelut: häiriökartan, ajankohtaiset saneerauksiin liittyvät uutiset ja rakentajille tarpeellisia ohjeita. Näiden sivujen ilme on vielä vanhan mallin mukainen, mutta kevään aikana saadaan tännekin uutta väriä pintaan!

Siispä - vieraile www.sssoy.fi –sivuillamme ja nauti Anun ja Jennan käsien työstä! Samalla kannattaa osallistua arvontaan, jossa on palkintona kolme kappaletta Puron varavirtalähdettä!

 

ps. Kevätaurinko paistaa, joten kurkkaahan myös uutuustuotteemme, Aurinkosähkö! Aurinkosähköjärjestelmä sopii niin kotiin, mökille kuin suurempiinkin kohteisiin.