Sopimukset suloisesti sekaisin

Kun ruoho on vihreää, kiinteistökauppa tuntuu käyvän. Etenkin mökit vaihtavat omistajaa. Moni uusi kesäasukas ostaa palasen unelmaa kauniin Järvi-Suomen rannoilta. Unelmaan liittyy fiilistelyn lisäksi myös paljon käytännön asioita, jotka voivat himmentää kesäistä kimaltelua. Sähkösopimusten viidakossa himmennys tapahtuu hyvin helposti.

Mökkirannan kesäinen kimallus
Mökkirannan kesäinen kimallus

Kun on kyse kiinteistöstä, pitää huolehtia kahdenlaista sopimusasiaa kuntoon:

  • liittymäsopimus, josta on yleensä maininta kauppakirjassa. Liittymä on kiinteistöön liittyvää irtainta omaisuutta, rahanarvoista tavaraa siis! Liittymissopimuksessa sovitaan kiinteistön liittämisestä jakeluverkkoon eli tällä sopimuksella mahdollistetaan sähkön käyttö. Liittymissopimuksen siirtämiseen tarvitaan kopio kauppakirjasta ja allekirjoituksiakin tarvitaan. Sopimus tehdään kiinteistön omistajan kanssa.

  • verkko- ja myyntisopimus, joilla taasen sovitaan sähkön toimittamisesta käyttöpaikalle. Sopimus voidaan sopia puhelimessa heti ja se tehdään yleensä todellisen sähkönkäyttäjän kanssa. Sopimus voi siis olla toisen henkilön nimissä kuin liittymäsopimus.

    • Verkkosopimus on meidän alueella aina jakeluverkkoyhtiömme Järvi-Suomen Energian kanssa ja sitä ei voi kilpailuttaa.

    • Sähkön myyjän taas voi valita huomattavasti vapaammin. Järvi-Suomen Energian alueella toimitusvelvollinen myyjä on Suur-Savon Sähkö. Myyjiä Suomessa on n. 100. Vertaillessa kannattaa käyttää luotettavia portaaleja, esim. Energiaviraston sahkönhinta.fi –palvelu, jossa kaikkien myyjien on ilmoitettava tarjoushintansa.

Sähköt kinteistöön
Sähköt kiinteistöön

Sähkön myyjää valitessa suosittelen lämpimästi googlettamaan kokemuksia yhtiöistä pettymyksiltä välttyäksesi. Alallamme on hyvin monenlaisia käytäntöjä ja hyvin monenlaista tapaa tehdä sopimuksia, joista kaikki ei ole kuluttajan kannalta niin mukavia ja joustavia. Pelkkää hintaa tuijottamalla saatat huomata olevasi kiinni yhtiössä, joka laskuttaa useamman kuukauden etukäteen ihan itse keksimänsä arvioidun kulutuksen perusteella. Onneksi meitä hyviä ja luotettavia kauppiaita löytyy joukosta myös! :)

Soita asiakaspalveluumme
Soita asiakaspalveluumme, vastaamme arkisin klo 8-16 puh 0800 90110

Jotta saat kaikki sopimukset kerralla kuntoon ja priimaa tietoa sopimuksen teon tueksi, suosittelen soittamaan (ja nimenomaan soittamaan!) ystävälliseen Asiakaspalveluumme. Meidät tavoittaa ihan ilmaisesta numerosta 0800 90110 arkisin klo 8-16. Varaa soittaessasi n. 10-15 minuuttia aikaa, koska kysymyksiä, informaatiota ja keskustelua on paljon, etenkin jos et ole ollut aiemmin asiakkaanamme.

Kun kiinteistön hankinnan alkuvaiheeseen liittyvät viralliset osuudet on ohi, voit nauttia rauhassa kauniista Järvi-Suomen luonnosta, kivasta fiiliksestä, päästää irti kiireistä ja ladata akkuja.

Ladataan akkuja
Mökillä on parempaa sähköä :)