”Tulkoon rakkaus ihmisrintaan silloin joulu luonamme on”

Nämä sanat ovat perinteisestä joululaulusta.

Miten se rakkaus sitten ihmisrintaan tulee? Miten joulu saadaan jokaiseen kotiin?
No, yhdessä ja yhteisesti. Joka päivä.

Mikkelin alueella on tänäkin vuonna reilusti yli 300 lasta, joiden luokse ei joulupukki ehdi. Joille tontut eivät olekaan varanneet yhtä ainutta lahjaa. Lapsia, joiden vanhemmat ovat uupuneet arkisen taakan alla ja maailma on muuttunut näköalattomaksi. Lapsia, jotka ovat menettäneet toisen vanhemman tai sisaruksen. On perheitä, joiden kodin on syönyt tuli tai home. Perheitä, joille taakkana ovat koulujen loma-ajat, koska ruokaa on vaikea saada riittämään kaikille. Joka päivä.

Näiden perheiden lasten toiveet ovat hyvin vaatimattomia. ”Toivoisin että saisin ihan oman suklaarasian. Ihan ensimmäisen ikioman. Että sitä ei tarvitsisi jakaa.” Ja osa ei pettymyksen pelossa toivo mitään. Ei osaa kertoa. Ei uskalla.
”En minä kuitenkaan saa, vaikka kovasti toivon. Kysyn sitten päiväkodissa, jos saan jonkun lelulla leikkiä.”

Tuoko joulu ja lahjat näihin perheisiin kadonneen ilon ja onnen? Ainakin se tuo hetken hengähdyksen. Tunteen, että joku välittää, kuten eräs vanhempi meille kirjoitti: ”En minä ole niin materian perään, mutta tuntuihan se hyvältä saada villasukat jouluna. Tuntuihan se hyvältä, että joku muistaa ja välittää. Minustakin. Onhan se lapsillekin helpotus nähdä onnellinen hymy vanhemman kasvoilla.”

Ei se materia onnea tuo, mutta joulu on antamisen juhlaa. Ja kun jokainen antaa vähän, niin kaikille riittää. Joskus se toteutunut toive tuo niin paljon toivoa sekä iloa, että se kantaa pitkälle ensi vuoteen!

Näiden perheiden parhaaksi Mikkelissä toimii Hope Ry.
100 % vapaaehtoisten toimijoiden voimin, teemme tänäkin vuonna joulua yli 300 lapselle ja heidän vanhemmilleen. Huolehdimme konkreettisilla tavaralahjoituksilla heistä vuoden ympäri. Elämä ei lopu jouluun. Siitä se vasta alkaa.

Tänä vuonna olemme kiitollisia siitä, että Suur-Savon Sähkö on mukana auttamassa paikallisia perheitä. Lahjoitus käytetään kokonaisuudessaan perheiden hyväksi ja sillä toteutetaan lasten ja nuorten haaveita ja toiveita. Apu kohdistuu lyhentämättömänä omalle paikkakunnalle ja rahalahjoituksella hankitut lahjat ostetaan paikallisista yrityksistä, lahjoittajan toiveen mukaisesti.

Perheiden arkiset toiveet toteutuvat helpommin, jos meitä on mukana monta. Jos haluat lahjoittaa aikaasi, olet tervetullut vapaaehtoiseksi Hopelle. Myös joululahjoja voi lahjoittaa 16.12. asti. Kysy lisää mikkeli@hopeyhdistys.fi.

Ihmisestä ihmiseen on vain käden kuljettava matka. Annetaanhan sydänvalon loistaa.

Petra Mikkelin Hopelta