Tutustumista sähköyhtiöön

Valitsin Suur-Savon Sähkö Oy:n tutustumispaikakseni, koska se oli ainoa oikeasti minua kiinnostava yritys. Päivä Johtajana-tapahtuman muita yrityksiä olivat muun muassa erilaiset S-ryhmän ja Keskon toimipisteet, jotka olivat minulle jo aikaisemmasta tuttuja. Seikka, joka tekee Suur-Savon Sähköstä mielenkiintoisen on se, että energiayhtiö ei myy mitään konkreettista kappaletavaraa, vaan energiaa. Yrityksellä ei tarvitse olla varastoa eikä kovin isoa henkilökuntaa verrattuna esimerkiksi päivittäistavarakauppaan.

Tästä se aamu alkaa.
Tästä se aamu alkaa.

Opin tänään paljon sähkön siirtohinnoista. Suur-Savon Sähkön toimitusjohtaja Tykkyläinen ja Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Pajunen pitivät tiedotustilaisuuden kyseisestä asiasta lehdistölle. Olin mukana tilaisuudessa, jossa minulle selvisi, että siirtohintoja nostetaan ja syyt miksi. Olin myös ensimmäistä kertaa mukana lehdistötilaisuudessa ja sekin oli hyödyllinen kokemus.

Tänään pidettiin kokous, jossa mainostoimiston edustaja, markkinointisuunnittelija Jenna Lehtimäki ja toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen keskustelivat Suur-Savon sähkönn digitaalisesta markkinoinnista sekä verkkosivujen kehittämisestä. Opin kyseisen mainostoimiston toiminnasta monipuolisesti.

Vietin loppupäivän liiketoimintajohtaja Mika Aholan ja energiainsinööri Marko Pikkaraisen kanssa. Osallistuimme skypepalaveriin ja puhelinpalaveriin iltapäivän aikana. Keskustelimme esimerkiksi SSSOy:n kilpailueduista.

Tässä ollaan sähkön hankintapalaverin pyörteissä.
Tässä ollaan sähkön hankintapalaverin pyörteissä.

Minulla oli suuret ennakkoluulot toimitusjohtaja Tykkyläistä kohtaan. Odotin hänen olevan stereotyyppinen toimitusjohtaja: koppava ja ylimielinen. Hän osoittautui päinvastaiseksi. Hän on jalat maassa oleva johtaja, joka kunnioittaa työntekijöitään. Päivä hänen kanssaan oli opettavainen ja mukava.

Elias Valkonen, 1. vuoden merkonomi-opiskelija

Elias Valkonen
Elias Valkonen