Hengen hedelmät ja muut Kaunottaren salaisuudet

Kaikki, jotka tuntevat sadun Kaunotar ja Hirviö, tietävät, että sadun sankaritar on kaunis sekä ulkonäöltään että sisäisesti. Kaunotar itse tosin ihmettelee kovasti miksi ihmeessä isä on antanut hänelle moisen nimen, koska hän ei omasta mielestään ole kaunis. Oli miten oli, sisäisesti hän ainakin lienee kauniimpi kuin ahneet ja turhamaiset sisarensa, joita ei Teatteri Imatran lavalla nähdä. Yksi sadun opetuksista lieneekin se, että ahneus ja turhamaisuus eivät kannata. Kaunotar on sisaruksista lopulta se, joka saa omakseen oikean prinssin. Tämä tosin tapahtuu vasta sitten, kun Kaunotar osaa katsoa riittävän syvälle Hirviön sisimpään löytääkseen onnensa.

Tarkenna vielä hiukan katsettasi, Kaunotar! Kyllä se onni sieltä löytyy. Kuva:Ari Nakari/Teatteri Imatra

Mutta mikä on Kaunottaren kauneuden salaisuus? Siitä päätin ottaa selvää ja Kaunottaren luvalla saan kertoa siitä myös blogini lukijoille.

Ei liene mikään yllätys, että Kaunottaren ulkoisen kauneuden takana on ruokavalio ja erityinen ihosta huolehtiminen.

”Ulkoiseen kauneuteen panostan lähinnä runsaasti kasviksia sisältävällä ruokavaliolla enkä enää meikkaa vapaa-ajalla paljoakaan, jotta iho voi hengittää. Yksi vinkki minulla on kuitenkin antaa ihonhoitoon, nimittäin käytän lähes päivittäin ihon, erityisesti kasvojen kuorintaan, apteekista ja luontaistuotekaupoista saatavaa Meinebase Organ –mineraalisuolaa”.

Kaunottaren mukaan tämä lisäaineeton ja hajusteeton, erilaisia kivennäisaineita ja jalokiviä sisältävä mineraalikylpysuola muun muassa kiihdyttää happojen ja kuona-aineiden erittymistä ihosta ja elvyttää ihon omaa kosteuttamisprosessia. Iho tuntuu kylvyn jälkeen entistä pehmeämmältä ja näyttää terveemmältä ja kauniimmalta.

Olisihan se pitänyt arvata, että kuninkaallisen prinssin rakkaalla jalokivet mineraalisuolan ainesosana ovat vaikuttamassa kauneuteenkin! Näinköhän prinssin aarrekammion akaatit, karneolit, safiirit, vuoristokristallit ja onyxit päätyvät lainkaan Kaunotarta perinteiseen kuninkaalliseen tapaan koristamaan tiaroissa ja muissa koruissa!

Ulkoista kauneutta enemmän Kaunotar kertoo panostavansa sisäiseen kauneuteen. Hengen hedelmät, kuten rakkaus, rauha, ilo, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus ja kärsivällisyys ovat Kaunottaren salat tällä saralla.

”Uskon oikeasti, että hengen hedelmät vaikuttavat kaikkeen. Ulkonäköönkin.”

Eiköhän kokeilla kaikki hengen hedelmiä? Nehän eivät maksa kuin vaivan ja tuottavat tulosta ennemmin kuin arvaammekaan.

Jaetaan tässä vielä vähän muitakin sisäpiirin salaisuuksia Kaunotarta esittävältä Hanna Kaskelalta.

Näyttelijäthän ovat tunnetusti sitkeää sakkia, jotka raahautuvat näyttämölle, vaikka pää kainalossa, koska ”the show must go on.” Ääni ja sen käyttö on oleellista näyttelijän työssä. Se, mitä keinoja näyttelijä varsinkin flunssaisena aikana käyttää äänessä pysyäkseen, kiinnostaa minua siksi, että olen opettajana itsekin puhetyöläinen. Jos ei ääni kulje, on vaikeaa, jos se menee kokonaan, on työn tekeminen mahdotonta. Itselläni on takana kolme viikkoa syysflunssaa. Olisinpa tiennyt Hannan seuraavat vinkit heti alussa!

”Jos tunnen kurkussa käheyttä flunssan esioireena, lakkaan käyttämästä maitotuotteita ja sokerisia ruokia, kunnes flunssa on ohi. Hedelmät ja hunajakin ovat pannassa. Laktoosi kiihdyttää limatuotantoa ja sokeri ruokkii tulehdustilaa. Kuuma yrttitee, kuten piparminttu, tuntuu virkistävältä kurkulle. Samoin kuin suolavedellä kurlaus.”

Yritän itse muistaa jatkossa flunssaisena ääntä käyttäessäni tehdä Hannan neuvosta vain välttämättömimmän. Ylisuorittaminen huonon olon takia ei ole hyvä idea eikä äänihuulia pidä rasittaa liikaa.

Kaunotar-Hannalta vielä lopuksi yksi viisas vinkki:”Hengen hedelmät pätee yhtälailla suhteessa itseen kuin muihin. Mikään marttyyri ei pidä olla.”