Linnan juhlat Imatralla 2017!!

Vähänkös olen täpinöissäni kahdestakin syystä! Ensinnäkin oli kokemus jo sinänsä päästä tänään mukaan Valtionhotellissa pidettyyn lehdistötilaisuuteen, jossa julkistettiin ensi kesän Kruununpuiston kesäteatterin näytelmä. Toiseksi täpinöittää se mitä superhienoa ensi kesänä on tiedossa! Kuulemani perusteella luvassa on vauhdikas ja tasavallan hauskin komedia. Kruununpuiston kesäteatterissa nimittäin vietetään kesällä satavuotisen Suomen kunniaksi oikeat Linnan juhlat!

Tiedossa on jotain ennen näkemätöntä. Kaikkihan luulevat tietävänsä mitä Linnan juhlissa tapahtuu - vaan eivätpä tiedä. Nyt pääsemme näkemään sen, mitä TV-kamerat eivät näytä ”juhlissa jossa ei koskaan tapahdu mitään”. Voi hyvinkin olla, että kesällä paljastuu Linnan boolin salainen reseptikin. Ainakin selviää se, miten pahasti pukeutumisessa ja etiketissä on vuosien mittaan mokailtu.

Vauhtia riittää myös näytelmän kulisseissa, sillä näissä juhlissa nähdään lähes sata roolihahmoa, joita esittävät kesän 2016 Kekkonen -komediasta tutut, yleisön suosioon kohonneet tähdet Harri Nousiainen, Jussi Puhakka, Heikki Pöyhiä ja Pirja Arponen. Tällä kertaa vierailevien tähtien joukossa lavalla nähdään myös Pia Lunkka, joka useissa revyissä esiintyneenä on tottunut ripeisiin roolihahmon ja pukujen vaihtoon. Jos roolihahmot jakaantuvat tasan, riittää jokaiselle viidelle parikymmentä roolihahmoa kullekin! Melkoinen urakka!

Toisena oikealla olevalla Timo Rissasella lienee jonkinlainen suunnitelma siitä millaisia roolihahmoja vasemmalta lukien Pia Lunkka, Heikki Pöyhiä, Pirja Arponen ja Jussi Puhakka saavat esitettäväkseen Linnan juhlissa. (Kuva:Eturivin tähti)

Sauli Niinistö ja Jenni Haukio Linnan nykyisenä isäntäparina nähdään varmasti näyttämöllä vierainaan Linnan juhlien tavan mukaan poliitikkoja ja julkkiksia. Kaikki aiemmat Linnan juhlien isännät ja emäntä eli edelliset presidentit nähdään myös näyttämöllä. Kesän 2016 Kekkonen –komedian hahmoista ainakin Paavo Väyrynen nähdään näytelmän ohjaajan, teatterinjohtaja Timo Rissasen mukaan lavalla. Ilmeisesti itse Kekkonenkin tekee visiitin juhliin.

Linnan juhlien kantaesitys oli Turun Kaupunginteatterin ja Emma-teatterin yhteistuotantona Naantalissa kesällä 2016. Mutta nyt Linnan juhlat siirtyvät Timo Rissasen mukaan Imatralle. Tarkoittaakohan tämä sitä, että näyttämöllä vilahtelee myös eteläkarjalaisia julkkiksia, kuten esimerkiksi Uosukaiset tai ministeri Tiilikainen? Ja mahtaako Timo Rissasen Diva -koira päästä näyttämölle Lennun rooliin? Diva on jo kuulema saanut presidentillisen rapsutuksen Niinistöltä hänen Imatran vierailunsa aikana viime kesänä. Se on varmaa, että Imatran Linnan juhlissa soittaa kotimaista iskelmämusiikkia Lauri Kuosan johtama orkesteri.

Linnan juhlien ensi-ilta on Imatran Kruununpuiston kesäteatterissa 27. kesäkuuta 2017. Esitykset jatkuvat 30. heinäkuuta 2017 asti.

Edellisessä bloggauksessani kehotin ihmisiä hankkimaan luksusta lahjaksi eli antamaan tavaroiden sijaan lahjana elämyksellistä teatterissa käyntiä. Enpä oikein voi kuvitella mikä voisi Suomen oloissa olla enemmän luksusta kuin Linnan juhlat. Siitä vaan lippuja varaamaan heti kun ne tulevat viikolla 43 myyntiin!