Tarjoilut kruunaavat teatterielämyksen

Väliaika, 20 minuuttia. Näillä sanoilla useimmiten kerrotaan teatteriyleisölle, että on tauon paikka. Tauolla eli väliajalla jaloitellaan ja virkistäydytään yleisimmin nauttimalla tarjolla olevista ravintolapalveluista. Kahvi ja pulla, lasi kuohuviiniä tai drinkki – ne kruunaavat teatterielämyksen.

Imatran uuden teatteritalon teatterikahvilassa on yhteensä 98 istumapaikkaa, joista pöytäpaikkoja 28 ja baarijakkarapaikkoja 70. Tarjoiluista vastaa yksinoikeudella Fazer Food Services Oy. A –oikeuksin varustettu teatterikahvila on avoinna ennen esityksiä, esitysten väliajalla ja tilauksesta. Teatterikahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja sekä kylmiä ja kuumia juomia. Ruokaisammat bufeet ja kokoustarjoilut on saatavissa ryhmille tilauksesta.

Väliaikatarjoilut meneillään. Tällä kertaa kassalla teatterikahvilan päällikkö Mia Kiljunen. (Kuva:Eturivin tähti)
Eturivn tähti suosittelee maistamaan vähintäänkin kevätkauden ajan tarjolla olevaa Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi - ja ehkä myös näytelmän Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi kunniaksi - suunniteltua leivosta. (Kuva:Eturivin tähti)

Isompien ryhmien kannattaa ilman muuta tilata tarjoilut etukäteen, vaikka saman tien lippujen varaamisen yhteydessä. Ravintolapalvelujen ryhmämyynti tapahtuu keskitetysti Lappeenrannassa sijaitsevasta Fazer Food Services Oy:n myyntipalvelusta. Sieltä voi varata paitsi väliajan kahvi- ja juomatarjoilut, myös pyytää tarjouksen laajemmasta ja ruokaisammasta tarjoilusta juomineen. Tällaiset tarjoilut järjestetään useimmiten ennen esitystä tai esityksen jälkeen yksityistilaisuuden tapaan.

Kati avajaisensi-illan väliajalla varmistamassa, että tarjoilut sujuvat jouhevasti. (Kuva:Eturivin tähti)
Ja tarjolla oli savumuikkumoussella ja vuohenjuustolla päällystettyjen lepuskoiden "palan painikkeeksi" kuohuviiniä. (Kuva:Eturivin tähti)

Seuraavaksi yksi esimerkki ruokaisammasta tarjoilusta, jonka teatteriesitystä katsomaan tuleva ryhmä on tilannut etukäteen.

Satavuotias joka karkasi ikkunasta ja katosi näytelmän viimeinen esityskerta on lauantaina 22.4. Olen silloin OAJ Etelä-Karjalan ryhmän mukana katsomassa esitystä. 60 –henkiselle ryhmällemme on tilattu etukäteen seuraavanlainen menu:

 

Viher-kiinankaalisalaattia

Tomaatti-sipulisalaattia

Tillimarinoitua perunasalaattia

Talon leipää ja levitettä

* * *

Paahdettua broilerinfileetä

Sitruuna-jogurttikastiketta

Grillattuja kasviksia

Villiriisiä

* * *

Jogurttimoussea, tummaa suklaata ja vadelmaa

Kahvia/teetä

 

Teatteri-iltamme alkaa ruokailulla ja seurustelulla jo klo 16.00, itse esityksen alkamisaika on klo 18.00. Yleensä yhdistys tarjoaa myös lasillisen tai pari viiniä ruuan kanssa. Arvelen näin tapahtuvan myös tällä kertaa ja viinikin on varmasti tilattu etukäteen. Menu vaikuttaa todella herkulliselta ja se tullaan tarjoilemaan bufeesta. Odotan jo mielenkiinnolla miten ruuat laitetaan esille ja miltä ne maistuvat.

Pienempienkin seurueiden kannattaa varata väliaikatarjoilut etukäteen ennen esityksen alkua. Näin väliajalla voi keskittyä tarjoilusta nauttimiseen jonossa seisoskelun sijaan.

Tilaamme vakkariavecini kanssa aina väliaikatarjoilut etukäteen heti saapuessamme teatterille. Joskus olemme tulleet sen verran myöhässä, että varauksen tekeminen ei enää ole onnistunut. Ennakkotilauksia nimittäin otetaan vastaan vain tietty määrä eli kaikkia pöytiä ei koskaan varata täyteen. Ravintolapalveluista voi tulla nauttimaan jo ennen esitystä, sillä teatterikahvila aukeaa noin tunti ennen esityksen alkua. Henkilökunta nimittäin huolehtii myös ovilipunmyynnistä.

Eturivin tähti suosittelee myös teatterin nimikkodrinkin maistamista. Diivan kosketus syntyi drinkkikilpailun tuloksena. Ihan joka teatterilla Suomessa ei ole nimikkodrinkkiä, mutta Teatteri Imatralla on! (Kuva:Eturivin tähti)

Kannattaa muistaa myös se, että teatterin tiloja voi esitysten ulkopuolisena aikana varata erilaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Tilat soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi kokouksiin, seminaareihin, juhliin, konsertteihin ja muihin ohjelmallisiin tilaisuuksiin. Myös teatteritalon kahvilan tilat ovat varattavissa pienehköihin juhliin ja erilaisiin tilaisuuksiin, joihin halutut tarjoilut varataan niin ikään myyntipalvelusta.

Olen sitä mieltä, että teatterikäyntiin ehdottomasti kuuluu teatterikahvilassa herkuttelu. Kokemus jää jotenkin vajaaksi ilman sitä. Parhaimmillaan syötävä tai juotava liittyy jollakin tavalla illan näytelmään tehden näin elämyksesta kokonaisvaltaisemman. Tähän voisi panostaa tulevaisuudessa enemmänkin.

Kekkonen -syntymästä kuolemattomuuteen esitysten aikana kesäteatterilla kesällä 2016 oli tarjolla Kekkonen -olutta. Satavuotiaan esityksien yhteydessä tarjolla voisi olla konjakkia rusinasopan kera tai paperisella sateenvarjolla koristeltua vihreää banaanilikööriä. Molempia nimittäin juodaan näytelmän kohtauksissa. Konjakki tosin nautitaan ilman rusinasoppaa, koska se maistuu Juliukselle ja Allanille rusinasopattakin.

Pelkään pahoin, ettei tulevan syksyn ohjelmistossa olevasta Mielensäpahoittajasta saa kauheasti irti drinkkirintamalla, mutta voisiko hänen mieltymyksensä näkyä jotenkin tarjolle tulevissa syötävissä? POP! 60 -luvun kultaiset kimulit näytelmän yhteydessä voisi olla tarjolla retrodrinkkejä ja pikku purtavaa samalta vuosikymmeneltä. Kuulemani mukaan kimulit pukeutuvat kukin tietyn värisiin vaatteisiin. Voisiko tarjolla olla sininen, punainen, keltainen, vihreä ja oranssi drinkki - tai jokin niistä?

Olipa teatterikahvilassa nautittu herkku sitten syötävää tai juotavaa, leivos tai lepuska, lasi kuohuvaa tai drinkki, tarjoilut todellakin krúunavat elämyksen!

Yhteystiedot ravintolapalvelujen tilaamiseksi ennakkoon löytyvät Teatteri Imatran verkkosivuilta osoitteesta www.teatteri-imatra.fi.