Maidoton ja gluteeniton mustikkapiirakka

Ajattelin jakaa teille yhden mun lempi jälkkäriresepteistä, nimittäin tän mustikkapiirakan ohjeen. Tää on tosi nopea tehdä, suhteellisen terveellinen vaihtoehto ja ihan törkeen hyvää. Oon viimesen puolentoista vuoden aikana tehnyt enemmän kasvispainotteista ruokaa ja pyrkinyt välillä gluteenittomiin ja terveellisempiin vaihtoehtoihin. Täällä blogissakin oon jakanut ohjeet bataattiranskalaisiin, kesäkurpitsalasagneen ja mustikkaraakakakkuun. Terveellinenkin voi oikeasti olla hirmu hyvää!

mustikkapiirakka, ohje

Ohje on siis superhelppo. Laitat pohjan ainekset ohjeen mukaisesti tehosekoittimeen tai vastaavaan ja sekoitat taikinan tasaiseksi. Kaavi taikina voideltuun piirakkavuokaan ja ripottele päälle mustikat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 175 asteissa uunissa keskitasolla noin 45 minuuttia.

Mantelijauheen sijasta olen joskus käyttänyt myös kookoshiutaleita, jotka toimivat yhtä hyvin.

Testatkaapa ja kertokaa mielipiteenne. Voin taata ettette pety! :)