Samettinen kanttarellikeitto

Kirjoittelin teille vähän aikaa sitten Bistro Sinnessä vierailusta ja punajuurilevitteestä, jota kokeilin tehdä heidän innnoittamanaan. No toista kokeilua en ole vielä saanut aikaiseksi, mutta päätin testata myös samantyyppistä kanttarellikeittoa, josta saimme siellä nauttia.

AINEKSET 

2dl kantterelleje kuutioituna
2rkl öljyä
1/2 sipuli
1/2dl vehnäjauhoja
3dl maitoa
4dl kuohukermaa
mausteeksi suolaa ja valkopippuria
muutama pähkinä rouhittuna (itse tykkäsin paahdetuista ja valmiiksi suolatuista)
persiljaa

  • Paista kanttarellikuutiot pannulla öljyssä.
  • Kiehauta ensin ylimääräinen neste pois ja lisää sitten sipulit kuutioituna kanttarellien kaveriksi.
  • Lisää jauhot ja sekoittele n. 5min.
  • Lisää maito ja kerma, hauduttele noin 10 minuuttia.
  • Mausta keitto.
  • Anna keiton hetken jäähtyä ja sekoita se tehosekoittimella tai sauvasekoittimella samettisen pehmeäksi ja sileäksi.
  • Lisää rouhitut pähkinät ja päälle koristeeksi persiljaa.