Eestin Voittaja 2017

Vihdoin kauan odotettu Eestin Voittaja on koettu ja nähty, eikä yhtään pöllömmin tuloksin! Pitkäkarvaisia collieita oli ilmoitettuna reilu 20, ja kaikki taisivat olla paikan päällä. Ollin kanssa junioriluokassa oli kolme muuta urosta, kaksi suomalaista sekä yksi latvialainen uros. Kaikki saivat erinomaisen, ja Olli voitti urosten junioriluokan, ja on siis nyt Eestin Juniorivoittaja 2017! Olli-Mollin ensimmäinen titteli! Olli sai siis myös jun-sertin sekä oli VSP-juniori, ja lopuksi paras uros-luokassa sijoittui vielä kolmanneksi. Pyry ei pistänyt ollenkaan huonommaksi, ja voitti valioluokan sekä paras uros luokassa sijoittui toiseksi saaden vara-cacibin. Harmillisesti Eestin voittaja titteli sekä cacib menivät nenän edestä, mutta molempien poikien sijoittuminen PU-luokassa sekä Ollin titteli kruunasivat kivan viikonlopun. Matkaseura Sarin tytöt olivat narttujen VET ERI 2 SA sekä AVO ERI 2 SA PN4, ei siis huonosti mennyt heilläkään. Ollille oli totta kai käytävä ostamassa Eestin Juniorivoittaja ruusuke, Pyry sai kanssa omansa aikanaan kun voitti Pohjoismaiden Juniorivoittaja -tittelin.

Keskimmäisen ison ruusukkeen ostin paikalliselta rusettimyyjältä näyttelystä :)

Pesin ja trimmasin koirat siistiksi jo torstaina, sillä perjantaina oli tarkoitus lähteä melkein heti töistä suoraan ajamaan Lahteen matkaseuralleni yöksi. Koirien pesua ei kannata jättää ainoastaan majapaikan suihkun varaan, ulkomailla suihkuissa on suhteellisen huonot paineet, ja ainakaan collien turkkia ei saa kovinkaan helposti sellaisella pestyä. Lisäksi meilläkin oli majapaikassa kylpyamme, jossa suihku oli, ja se vedenpaine, no, se oli olematon. Onneksi oli tiedossa vain "alakertojen" pesu, mutta siihenkin meni yli puolet enemmin aikaa, kuin mitä kunnollisella suihkulla olisi mennyt. Pesun jälkeen föönaus ja trimmien siistiminen ja pojat olivat valmiita seuraavan päivän näyttelyyn. Varaan usein majoitukset booking.com sivuston kautta. Laitan hakuehdoksi lemmieläimet sallittu, sekä varaan aina ilmaisella peruutuksella, jotta ne on peruttavissa tarpeen tullen. Tälläkin kertaa majoituimme Apartment Hotel tyyppisessä ratkaisussa, yksi yö maksoi Saturn 2 majapaikassa 90 € + 10 € siivousmaksu. Kyseessä oli iso kolmio, kaksi makuuhuonetta sekä tilava kylpyhuone, iso yhdistetty keittiö/oleskelutila sekä lisäksi kaksi parveketta. Siisteydeltään hyvä, ei mitään luksusta mutta itse en sellaisia kaipaa näyttelymatkoilla. On paljon helpompi olla koirien kanssa, kun on tilaa hyvin. Omistajat olivat mukavia, eivät puhuneet hirveän hyvää englantia mutta englannillakin olisi varmasti pärjännyt heidän kanssaan. Huomasin heidän puhuvan keskenään venäjää, joten virallisten asioiden hoitaminen sujui kätevästi venäjän kielellä.

Koirien passeihin haimme jo heti saavuttuamme Tallinnaan leimat näyttelyn eläinlääkäriltä (eli ekinokokki madotukseen liittyvä leima), tätä ilman et saa palata Suomeen, madotus pitää olla annettu 1-5 vrk ennen Suomeen paluuta tai sitten Suomessa noudattaen 28 vrk sääntöä. Jos käyttäisi Suomessa ottamassa lääkitykset 28 vrk säännöillä, voisi Tallinnaan tehdä lyhyen laivareissun, mutta itse olen nähnyt kätevämmäksi olla yön yli Virossa ja hankkia sieltä eläinlääkäriltä leima passiin. Jos asuisin pääkaupunkiseudulla, niin sitten varmaan käyttäisin 28 vrk sääntöä. Laivamatkat sujuivat hyvin Eckerö Linella, molempiin suuntiin sattui hyvin, että saimme auton sellaiseen paikkaan, että molemmissa satamissa pääsimme ensimmäisten joukossa ulos laivasta. Menomatkalle meillä oli hytti koirille (ihan tosi hyvä vaihtoehto kun matkustaa neljän ison koiran kanssa) ja takaisinpäin tullessa jätimme Pyryn ja Sannin autoon (autokansi oli todella viileä) ja otimme Ollin ja Saagan kannelle mukaan. Matkustaminen koirien kanssa on todella helppoa, varsinkin kun on koirat, jotka kulkevat reippaasti mukana joka paikassa :-)

17.6 on sitten tiedossa Kotkan Ruusu, sitä ennen vähän vedetään happea.

Palataan!