Kesäloma

Aloitin viime viikolla kesäloman. Kokonaiset puolitoista viikkoa kesälomaa tänä vuonna! Vaihdan siis työpaikkaa, ja uudet haasteet odottavat minua jo heti ensi viikolla, siksi jäi tämän vuoden kesäloma nyt hieman lyhyeksi. Tämä loma menee niin sanotusti omaan piikkiin siis, vanhasta työpaikasta saan kaikki pitämättömät lomat totta kai rahana, ja uudessa työpaikassa ei tietenkään ollut kertyneitä lomapäiviä. Palaan vanhalle työnantajalleni takaisin neljän vuoden tauon jälkeen, tällä kertaa ravintolapäällikön roolissa! Eli todellakin uusia haasteita, mutta olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta. Vanhassa työpaikassa ei ollut toki mitään vikaa, mutta aina eteenpäin pyrkivänä ihmisenä minun on saatava uusia haasteita ja mahdollisuus kehittyä urallani.

Mitäs kaikkea tähän kesälomaan on nyt tähän mennessä ehtinyt mahtua... Lappeenrannassa järjestettiin viime viikonloppuna kansainväliset suurmarkkinat, ja siellä tuli käytyä herkuttelemassa kahteen otteeseen. Suklaalla kuorrutetut mansikat ja espanjalaiset churrot, voisin elää niillä, jos se olisi mahdollista (ja rahapussi tai vyötärö sen kestäisi). Lauantaina juhlistettiin minun läksiäisiäni vanhasta työpaikasta pienellä porukalla Lappeenrannan linnoituksessa piknik henkisesti, ja myöhemmin illalla pyörähdimme vielä satamassa Armadan terassilla, sekä Teerenpelissä keskustassa. Laitoin suoraan linkit näihin paikkoihin, jos jotakuta ulkopaikkakuntalaista kiinnostaa, mitkä paikat oikein on kyseessä. Itse tykkään Lappeenrannasta todella paljon, ja niin kuin varmasti jokainen suomalainen kaupunki, niin Lappeenranta on aivan ihana kesäkaupunki! Satama ja linnoitus ovat viihtyisiä paikkoja kesäaikaan, miksei muulloinkin. Linnoituksessa järjestetään myös talvella ainakin Joulutori.

Lauantaina meille alkoi vihdoinkin rakentumaan pihalle aita! Enää puuttuu etupuolelta aitaa, ja siihen olisi tarkoitus käydä hankkimassa hieman matalampaa ja kevyemmän näköistä verkkoa kaupasta. Tontin rajalla kulkee nyt sinkittyä verkkoa alumiinitolpilla, ja aidan korkeus on 150 cm. Hyvän korkuinen siis, ja pitää varmasti meidän koirat sisäpuolellaan oikein mainiosti. Ostimme aitaverkon ja tolpat käytettyinä facebookin kirpputorin kautta, hintaa n. 100 m verkkoa sekä usealle kymmenelle aitatolpalle tuli rapiat 200 €. Tolpat laitettiin maahan sellaisella maanporauskoneella, jonka vuokra viikonlopuksi oli 80 €.

Meidän pihaa :)

Koko pihaa emme toki aidanneet, vaan etupihasta se, minne autot aina ajetaan, ja autotallin edusta jätettiin aitaamatta. Silti jäi koirille melkoinen piha temmeltää. Etupuolelle mietimme n. 120 cm aitaverkkoa, todennäköisesti sitä vihreää verkkoa, mitä useat käyttävätkin pihansa aitaamisessa. Tolpat ja portinpaikat on jo laitettu valmiiksi, vain verkko ja lopputoteutus uupuu.

Sunnuntaina otin projekti Mummon esiin. Mummo pääsi siis harjattavaksi, pestäväksi, föönattavaksi sekä trimmattavaksi. Yhteensä 3 tuntia siihen meni, mutta nyt on mummo-koira taas kauniina. Kuvia en saanut oikein otettua, koska aina pesun jälkeen alkaa niin järjetön riekkuminen, ettei sitä saanut paikoillaan pysymään. Koira-vanhukset on vaan niin ihania <3 Muuten olen nukkunut koko vuoden edestä univelkoja pois, nähnyt ystäviä, lenkkeillyt Saimaan kanavan laidalla useaan otteeseen koirien kanssa sekä suunnittelut loppukesän näyttelyitä. Vielä olisi ainakin yhdelle päivälle ohjelmana kummitytön vieminen HopLoppiin, mutta muuten taidan jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti; nukkua pitkiä yöunia ja tehdä juuri sitä, mitä huvittaa milloinkin. Nyt jatkan Sinkkuelämän tuotantokausien katsomista ehkä noin miljoonatta kertaa.

Palataan!