Kesän näyttelyreissujen suunnittelua

Olin jo kirjoittanut piiiitkän tekstin. Kunnes tapahtui JOTAIN ja koko teksti hävisi. Arvatkaa vaan tallensiko allekirjoittanut aina välissä... juu en... Aloittakaamme siis alusta. Kuvituksena sivuston Things Dog Handlers Say meemit. Oh so true niin monessa asiassa ;-)

Kuten jo aikasemmin mainitsin, olen lähdössä poikien kanssa Eestin Voittaja -näyttelyyn kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Tallinnaan. Koiranäyttelyihin täytyy ilmoittaa koirat hyvissä ajoin, ja samaten pitää olla ajoissa, jos haluaa saada majoituksen sekä laivamatkat koirien kanssa ko. viikonlopulle. Me suomalaiset ollaan melko aktiivista näyttelykansaa, ja arvasinkin olevani hiukan jo myöhässä näin huhtikuussa asian tiimoilta...Olin siis jo varannut itselleni kahden hengen huoneen läheltä D-terminaalia Tallinnasta Seaport Hotellista. Ajattelin, että jos saan jonkun mukaani, niin on olemassa jo valmiiksi kahen hengen huone. Sainkin hyvän ystäväni matkaan, mutta samalla koiramäärä kaksinkertaistui... joten päätin tutkailla muita mahdollisuuksia majoituksen osalta. Löysinkin onneksi Saturn Aparmentsin, joka vuokraa huoneistoja Tallinnassa. Sain melkein samaan hintaan kuin hotellihuoneeni olisi ollut ilman koiramaksuja huoneiston, jossa on kaksi makuuhuonetta sekä keittiö. Olin ensimmäistä kertaa koirien kanssa saman tyyppisessä majoitusratkaisussa Tartussa viime marraskuussa, ja se oli koirien kanssa oikein mukava ratkaisu. Soitin vielä varaamisen jälkeen perään, onko heillä erikseen koiramaksuja, mutta ilokseni sain kuulla, että koirat kuuluvat huoneiston hintaan. Samoin pysäköinti pihalla.

Laivamatkojen varaaminen tuottikin hieman enemmän päänvaivaa, sillä tiesin jo, että lemmikkipaikkoja ei olisi aivan loputtomasti enää jäljellä. Näillä lyhyillä reittimatkoillahan koirat saavat matkustaa suurimmassa osassa laivayhtiöitä ilmaiseksi, jos koirat ovat autossa. Kesä-aikaan kuitenkin esimerkiksi Viking Line ilmoittaa, ettei heillä saa jättää koiria autokannelle autoon, koska lämpötila voi nousta kuolettavan korkeaksi siellä. Näin ollen, pitää lemmikeille lunastaa matkan ajaksi oma hyttinsä tai "häkkipaikka" lisämaksusta. Näitä on tietenkin rajallinen määrä per laiva. Tallinkilta katselin ensin, mutta hinnat oli melko korkealla (reippaasti päälle 300 € auton ja koirien kanssa). Viking Line tarjosi hieman edullisempaa vaihtoehtoa, mutta päätin varmuuden vuoksi soittaa heidän asiakaspalveluunsa, että onko koirille vielä tilaa. Helsinki-Tallinna välille löytyi enää kahdelle koiralle tilaa, ja paluumatkalle ei ollenkaan. No, koirista osa on ilmoitettu näyttelyyn, joten sinne on päästävä, niin ryhdyin varamaan Tallinkin kautta. Kun tuli aika siirtyä maksamaan, niin PUFF, viimeiset lemmikkipaikat ehti varata laivalle joku muu. Nice. Ei muuta kuin miettimään, mikä muu laivayhtiö suostuu ottamaan koiria ja auton niin että meno on la aamulla tai aamupäivällä ja kotiintulo sunnuntaina, venyttämällä matkaa vaikka maanantaihin olisi varmasti löytynyt paikkoja lemmikeille, mutta kun työt kutsuu jo maanantaina, niin oli pakko jatkaa etsintää.

En oikein tiedä, miksi en heti ajatellut Eckerö Linea. Yritin ensin nettivarauksen kautta, mutta sieltä en saanut lemmikeille mitään varattua, vaikka laivayhtiö kertoikin kotisivuillaan, että lemmikit ovat tervetulleita laivaan. Soitin siis heidän asiakaspalveluunsa, ja sain meille paikat varattua! Menomatkalla koirat saivat oman hyttinsä hintaan 29 €, ja paluumatkalla saimme luvan, että jos on lämmin keli ja autokannella kuuma, niin koirat saavat matkustaa kanssamme kannella. Kaiken kaikkiaan tämä kustansi 213 €. Auto on aina kallis ottaa laivaan, mutta aivan välttämätön ainakin meille tällekin reissulle. Jos asuisi Helsingissä, ja lähtisi yhden koiran kanssa, niin voisin harkita menemistä ilman autoa, mutta Lappeenrannasta kun joka tapauksessa ajat autolla Helsinkiin, niin se on sama ottaa se laivaan mukaan, jotta pääset liikkumaan Tallinnassa miten haluat. Lisäksi neljä koiraa, niiden häkit ja näyttelytavarat sekä omat tavarat... niiden raahaaminen ilman autoa ei oikein innosta.

Nyt on siis majoituis ja matkustaminen kunnossa. Huomenna omieni näyttelyilmot menemään, tänään en enää jaksa, koska jouduin aloittamaan tämän kirjoittamisen kokonaan alusta. Ekinokokkoosi lääkityksestä tarvittava leima passiin ja lääkkeen antaminen pystytään onneksi hoitamaan lauantaina jo näyttelypaikalla, Suomessa 28 vrk sääntö on kallista, koska sitä varten täytyisi käydä aina eläinlääkärillä. Viimeeksi Tartussa leima ja lääkkeen anto taisi olla 5 € näyttelyssä paikan päällä. Lisää tietoa koiran kanssa matkustamisesta ja vaadittavista rokotuksista sekä lääkinnöistä löytyy todella hyvin Eviran sivuilta. Kannattaa tarkastaa aina sieltä, jos mietityttää lemmikin kanssa matkustaminen, tai esimerkiksi vienti tai tuonti.

Suomeen olen ilmoittanut Ollin helatorstaille Helsinkiin PK-tapahtumaan, ja Pyryn sekä Ollin Hamina KV näyttelyyn. Näiden jälkeen on tuo Eestin Voittaja, ja sitten kesäkuun puolen välin jälkeen Kotka KV. Sen pidemmälle en ole vielä suunnitellut, Pyry tarvitsee lisää CACIBeja, ja Olli todennäköisesti pudottaa kesän loppu puolella turkin pois kun ryhtyy vaihtamaan aikuiskarvaa niin nyt on hyvä hetki käyttää sitä junioriluokissa. Ja niitä Suomen serttejä toki Ollille metsästän. Heinäkuulle en ole vielä suunnitellut mitään näyttelyitä, mutta sinne on onneksi vielä aikaa ilmoittaa niin ei ole hätä päättää mitään.

Palataan!