Kolme Collieta

Jätin tarkoituksella nämä kolme päätähteä ensimmäisestä postauksesta pois, koska halusin tehdä tästä kokonaan oman julkaisun. Sen pidemmittä puheitta, tässe he ovat!

Melissa Pyry Oliver

The Grand Old Lady

On ainoastaan sopivinta kertoa ensimmäisenä talon Kuningattaresta, lauman kiistattomasta johtajasta, Melissasta. Melissa on syntynyt 11.10.2004, eli ikää on jo komeat 12 ja puoli vuotta. Virallisesti Melissa on Roxier's Black Melissa, ei siis varmaan tarvitse miettiä mistä kutsumanimi tulee.

Melissa n. 1-vuotiaana

Melissa tuli siis meille, kun minä olin ylä-asteella. Melissa on se ensimmäinen "minun koirani", vaikka silloin koirat olivatkin koko perheen koiria. Melissan kanssa pääsin ensimmäistä kertaa harrastamisen makuun; kävimme näyttelyissä, kävimme palveluskoiralajeista harrastamassa PK-hakua, agilityä harrastimme reilu vuoden päivät... Lisäksi Melissa on ainut koira kenelle on opetettu kaikkea "turhaa", eli pikku temppuja. Asiasta ei paljoa tarvinnut neuvotella, kun kotonta pois muuttamisen aika tuli; Melissa muutti minun kanssani uuteen kotiin. Melissa on kulkenut matkassani melkein puolet omasta elämästäni; se on siis elänyt kaikki suurimmat muutokset kanssani. Jokaisen muuton, jokaisen eron, salaa yksin itketyt itkut, naurut, päiväunet, kaikki. Joka kerta, kun olemme muuttaneet uuteen kotiin, on Melissa tepastellut sinne ja tuumannut että mikäs tässä; niin kauan kun ollaan yhdessä, kaikki käy. Iän takia Melissan kanssa ei enää harrasteta mitään, se viettää päivänsä nukkuen, syöden ja komentaen nuorempiaan.

Unelmien Poikamies

Melissa oli pitkään ainut collieni. Kun samalle kasvattajalle syntyi Uuden Vuoden aatonaattona pentue vuonna 2012, ihastelin kuvia netissä; katse hakeutui monta kertaa ihanaan siniseen poikaan, jolla oli valkoinen piirto naamassa. "Niin ihana" "voi kun joskus saisin tuollaisen omistaa" ja sata muuta vaaleanpunaista ajatusta kiersi päässä... oli pakko ottaa puhelin käteen ja soittaa. Puhuttiin aluksi niitä näitä (n. tunnin verran) kun rohkenin kysyä; oliko niillä kaikilla jo kodit ? Samaan hengenvetoon koiriemme kasvattaja huudahtaa; Hanna! Täällä on sininen poika juuri sinulle! Ja niin alkoi muutaman viikon odotus, että pääsisin paikan päälle pentuja katsomaan. Ja 7 viikkoisena hain Pyryn kotiin.

Pyry ensimmäistä päivää kotona

Pyry on virallisesti Roxier's Snow Blue. Kutsumanimeä mietin pitkään, ja koska koko Pyryn pentue oli nimetty teemalla Snow, halusin lempinimenkin liittyvän talveen jollain tapaa.. ja päädyin Pyryyn. Enpä olisi arvannut, miten enteilevän nimen koiralle voikaan antaa; Pyry tuo aina tullessaan lumipyryn, tuulen, sateen, rännän... kaikki mahdolliset epäsuotuisat sääilmiöt kun olemme menossa vaikka kasvattajalle kylään, ja tarkoituksena olisi kuvata koiria ulkosalla.

Pyryn kanssa me käydään näyttelyissä; menestystä on jo tullut ihan kivasti, se on nyt Suomen ja Eestin muotovalio sekä Pohjoismaiden Juniorivoittaja vuodelta 2013. Tänä vuonna keskitymme näyttelyissä Kansainvälisiin näyttelyihin ja CACIB.ien metsästykseen, jotta Pyry saavuttaisi Kansainvälisen muotovalion arvon. Voin joskus avata koiranäyttelysanastoa omassa julkaisussa niille, jotka eivät tiedä mitä ne tarkoittavat.

Luonteeltaan Pyry on kiltti, rauhallinen ja tasainen. Kaikkialle on helppo mennä, ja se on todella mutkaton reissukaveri. Pyry on kuitenkin Äijä. Liialliset hempeilyt julkisilla paikoilla on vähän ällöjä, mutta kotona tullaan sohvalla ihan kylkeen kiinni ja pää syliin. Pyry on loistava isoveli pikkuveli Oliverille.

Pyry maaliskuussa 2017 kuvattuna

Hymypoika

Oliver eli kotoisammin Olli... aina yhtä iloinen, peruspositiivinen tyyppi. Elämä on aina kivaa, ja aina on aikaa leikkimiselle. Oliverin tulo oli tiedossa jo pitkään. Tai siis tiesin, että minulle tulee kolmas koira. Pitkään puhuttiin nartusta, jos sellainen sopiva vain syntyy. Tai sinisestä pojasta... Olin alusta asti avoin kaikille kasvattajan tekemille ehdotuksille, eli sieltä saa tulla, minkä hän parhaakseen katsoo (Oliver on siis puoliksi minun ja puoliksi kasvattajan nimissä). Jännittävintä oli se, että olin varannut lomamatkan Kroatiaan kavereiden kanssa, ja pentujen syntymä sattui juuri niille päiville, kun olimme lähdössä matkaan. Ehdin jo Kroatiaan kun sain viestin, että pennut ovat syntyneet. (ja tyyliin lomaile rauhassa, jutellaankun tulet takaisin Suomeen... oli muuten pitkät 7 päivää olla reissussa). Kun pääsin Suomeen soitin kasvattajalle että no, mitä minä saan, mitä minä saan?? Johon kasvattaja totesi, että kuule Hanna, kyllä se on nyt niin, että sinulle tulee tricolour poika. Johon minä sanoin, eihän siinä, minulle tulee sitten trikkipoika.

Oliver 6 viikkoa vanhana

Oliver on siis perheen lapsi; se on syntynyt 31.5.2016 eli tätä kirjoittaessani se on 10,5 kk vanha. Täysin lapsi siis vielä. Virallisesti Oliver on Roxier's Prince Of May (joku tarkoitus tällä kaikella oli, kun kasvattaja ehdotti tätä nimeä niin olin salaa miettinyt, miten ihana nimi se olisi.. siis täysin toistemme tietämättä). Olli on ollut enemmän kuin tervetullut lisä perheeseemme; se on saanut Pyryyn samaa iloista energiaa tartutettua, ja pojista on tullut todella hyvät leikkikaverit. Ollin näyttelyura on lähtenyt ihan kivasti käyntiin; kävimme neljä kertaa pentuluokissa, joissa Olli voitti kaikissa oman luokkansa, ja ollen lisäksi erkkarin PU2-pentu, ROP-pentu sekä VSP-pentu. Lisäksi yhdessä match showssa Olli meni ja oli koko match shown kaunein koira, eli pentujen PUN1 sekä BIS1! Olli rakastaa esiintymistä, joten sen kanssa on ollut helppo käydä näyttelyissä tähän saakka. Aika näyttää, mitä kaikkea muuta tulemme saavuttamaan näyttelyissä ja keksimmekö jotain muutakin kivaa harrastettavaa...

Oliver 9,5 kk

Siinä he olivat, tämän blogin, ja samalla minun elämäni kolme päätähteä. Ei käy aika pitkäksi, tai ikinä ei tarvitse miettiä, että mitäköhän sitä keksisi. Aina löytyy innokkaita ulkoilijoita, leikkijöitä, apulaisia kaikenlaiseen (välillä niitä apulaisia ei tarvitsisi ihan kaikkiin tehtäviin..), trimmattavia tassuja, harjattavia tai pestäviä turkkeja, sylikavereita...You name it, they'll do it ;)

P.S. On meillä tällainen virallinen valvojakin tässä taloudessa. Hän on Minni.

Minni-kisu