Tosirakastajat tekee vain tyttöjä

Pyryn tyttäret (c) Siv-Marie Wallenius

Lokakuun ensimmäinen jännitysmomentti on nyt koettu, kun 2.10 maanantaina sain iltapäivällä viestin Ruotsista, että Pyryn morsiamen Lovinan synnytys käynnistyi. Tuloksena KUUSI TYTTÖÄ, kasvattaja jännitti saako edes sitä yhtä kauan odotettua ja jännitettyä narttupentua kotiin kasvamaan. No nyt on kuusi mistä voi mieleisensä valita! Olen saanut joka päivä paljon kuvia pennuista, ne olivat jo syntyessään isoja ja vahvoja pentuja. Värit jakautuivat niin, että pentueessa on kaksi blue merleä ja neljä tricolouria. Merleillä on todella kauniit siniset värit, samoin trikit ovat todella kauniita. Pennut syntyivät siis kennel Flambrid's:iin Ruotsiin.

Ja jos joku ihmettelee otsikkoa, niin Pyryllä on nyt kaksi pentuetta, yksi Suomessa ja yksi Ruotsissa. Ensimmäiseen pentueeseen syntyi 5 narttupentua, ja nyt Ruotsiin 6 narttupentua. Olen useamman kerran kuullut lausahduksen "Tosirakastajat tekee vain tyttöjä", ja jotenkin se nyt vain sopii tuohon otsikoksi kuin nenä päähän ;)

Näyttelyissäkin on taas käyty. Kouvolan jälkeen tuli kauhea tarve päästä jonnekkin Suomeen näyttelyyn, nimenomaan Pyryn kanssa. No, tarjonta näyttelyistä Suomen puolella näin loppuvuotena on aika heikkoa, tasan yksi ryhmänäyttely jonne oli ilmoittautumisaikaa jäljellä, ja loput olikin sitten jo niitä isoja näyttelyitä jonne olin enikeis suunnitellut meneväni. No viimeisenä mahdollisena päivänä ilmoitin Pyryn ja Ollin Tampereelle ryhmänäyttelyyn, norjalaiselle Petter Fodstadille. Näyttelyyn oli ilmoitettu yhteensä 37 pitkäkarvaista collieta. Petter Fodstad oli oikein miellyttävä vanhempi herrasmies, joka tykkäsi hyvin liikkuvista koirista. Olli-Oliver JUN ERI 1 SA ja Pyry valioiden ykkönen ja lopulta VSP! Tämännäyttelyn myötä Pyry nousikin sitten Collie-urosten Top Ten listalle sijalle kuusi. Nälkä kasvaa syödessä, joten loppuvuodelle Pyry meneekin sitten vielä Jyväskylä KV:hen, Tampereelle marraskuun lopussa ja totta kai Messariin ilman muuta! Olli lähtee Tampereelle ja Messariin mukaan, jos vain rahapussi kestää messarin törkykalliit ilmot kahdelle koiralle...

Tallinna INT 23.9.2017 ROP Erätuvan Bat Margietha ja VSP EeJv-17 Roxier's Prince Of May, kuvan (c) Heidi Örling

Jokin takaraivossa käski myös ilmoittamaan Ollin ekaa kertaa ulkomaille nuortenluokkaan. Tallinna KV sattui sopivasti niin, että Ollilla oli juuri tullut vaadittavat 15 kuukautta ikää mittariin, joten tuumasta toimeen. Tuomarina kroatialainen Igor Selimovic. Eikä ollut turha reissu ollenkaan, sillä Olli oli VSP ja sai Eestin sertin sekä sen tärkeimmän, ensimmäisen CACIBin! Oliverilla lähtikin CACIB-kello juoksemaan heti 15 kk täytettyään. Reissun kruunasi matkaseuralaisen gordoninsetteri "Nevis", joka saavutti viimeisen CACIBin, ja bonuksena päälle RYP 1 ja BIS 3! Kannatti siis lähteä :-)

Tulevana maanantaina onkin sitten se kaikista jännittävin hetki käsillä, kun Olli menee sisarustensa kanssa joukkokuvauksiin Mevettiin Axelssonille. Koska joudun itse lähtemään huomenna työreissulle, vie siskoni ystävällisesti Ollin yhdessä kasvattajan kanssa sinne. En tiedä, miten pystyn maanantain pysymään housuissani ja keskittymään työasioihin, kun odotan vain tietoa, mitä lääkäri sanoo Oliverin terveydestä! Miljoona hommaa vielä tekemättä ennen työreissulle lähtöä, joten pitänee palata hommiin...

Palataan!