Hemmottelin itseäni kovasti

Vietin viimeillan pitkälti omassa seurassa. Alunperin suunnitelmissa oli maistella juustoja ystävän kanssa, mutta homma valitettavasti peruuntui. Noh, voihan sitä juustoa syödä kahdenkin edestä! Miulla on muutenkin ollut Netflix-tilillä jo pidemmän aikaa lista mielenkiintoisista leffoista, jotka odottivat katsomista. Oli sellainen fiilis, että pubissa nuokkuminen ei oikein maistunut, joten ilta omia juttuja tehdessä vaikutti oikein hyvältä.

Kävin kaupasta hakemassa varman setin, eli valkohomejuustoa, Valion mustapekan ja savunmakuisen Bergader chili-paprika -juuston. Tämä miun luottosetti kustantaa reilusti alle kymmenen euroa! Lisäksi nappasin mukaan pari kypsää persimonia ja ison kierrepatongin. Juustolautasia tuhotessa mie en niinkään välitä käyttää suolakeksejä, jos vaihtoehtona on rapsakkakuorinen, pehmeä leipä. Juusto ja muut lisukkeet on miun mielestä paljon herkullisempia kuohkean leivän päältä nautittuna. Lisäksi tilasin hiljattain kaverin kautta Saksasta muutaman pullon viiniä, muun muassa jo miun aiemmin hehkuttamaa espanjalaista Amselkelleriä. Miulla oli paratiisin avaimet käsissä kaikkien noiden herkkujen keskellä!

En ollut syönyt juuri mitään koko päivän aikana, joten ennen herkkuja piti nauttia jotain kunnon ruokaa. Aloin kokkaamaan pastaa ja tulin luoneeksi, anteeksi vain, aivan helvetin hyvän kastikkeen! Pilkoin pannulle reilun määrän valkosipulin kynsiä. Kun ihana tuoksu alkoi levitä ympäri keittiötä, nakkasin sekaan purkin tomaattimurskaa. Maustoin pippurilla ja kuivatulla basilikalla. Lisäksi kuutioin mukaan reilusti ostamaani savupaprikajuustoa ja annoin kiehua rauhassa. Keskityin juustotarjottimen kokoamiseen ja unohdin kokonaan seurata kastiketta. Hyvä niin, sillä maku oli todella intensiivinen nesteen haihduttua pois. Juustokuutiot olivat ihanasti sulaneet kastikkeen päälle.

Mie en ole luultavasti aiemmin sanonut tästä, mutta vaihtakaa täysjyväspagettiin. Tämä on lämmin suositus. Sietämättömän paljon parempaa kuin ns. normaali vaalea versio. Tulin kerran kokeilumielessä ostaneeksi tummempaa ja en ole enää sen jälkeen ostanut muuta. Tekstuuri on miusta paljon jämäkämpi ja rouheampi.

Päälle heitin vielä juustokuutioita ja tuoretta persiljaa. Lopputuloksena oli annos, joka oli täynnä tajunnanräjäyttäviä makupareja. Kaadoin vähän punkkua lasiin ja kävin käsiksi. Lopussa kastike taisi olla aika suolaista, kun itkin siihen niin paljon ilon kyyneleitä, haha.

Mamma mia!

Söin kaikessa rauhassa ja nautiskelin hyvästä musiikista. Mietin, että pitäisikö tehdä jalkahoito. Tulin kuitekin muihin tuloksiin ja päätin ruoan jälkeen kääriytyä sohvalle katsomaan leffoja. Mie olen aina ollut brittiläisen television suuri ihailija ja aloitin illan The Best Exotic Marigold Hotel -nimisellä rainalla. Kyseessä oli sellainen hyvän mielen eläkeläisleffa. Seurasin leffaa ja maistelin juustoja. Miulla oli jatkuvasti lähes sietämättömän mukava olo- viltin alla ei paleltanut, olkkarissa oli täydellinen valaistus, telkkarista tuli hyvä leffa ja miun edessä oli valtava määrä kaikkea hyvää napsittavaa. Miun mielestä parhaat asiat on vielä parempia jaettuna, mutta silloin miusta tuntui, että oli aivan mahtavaa olla vain omassa seurassa.

Tulin katsoneeksi vielä Meryl Streepin The Iron Lady -leffan. Se oli miusta tosi vaikuttava ja koskettava olematta surullinen, you know. Tässä vaiheessa aloin olla jo aika täynnä kaikista herkuista, joten aloin korjaamaan tavaroita pois. Siinä lautasia huuhdellessa kuulin alakerran naapurista juhlien ääniä. Laitoin sinne viestiä ja kysäsin, että lähdettäisikö käymään Plan B:ssä yksillä. Tuhottiin sitten porukalla loput viinistä ja käveltiin Sammontorille. Plan B:ssä oli yliopiston pippalot, mutta jengiä ei ollut juurikaan. Miulla oli oikein letkee yö.

Aamulla havahduin Topsun soittoon. Päätettiin pitää brunssi, viime kerrasta onkin jo pari viikkoa aikaa. Juustoja oli jäänyt juuri sopivasti jaettavaksi. Oli todella outoa istua pöydän ääreen, kun ikkunasta ei tullut valoa samalla lailla kuin ennen. Vaikka mie itse en ole lumen suurin ystävä, niin tää harmaus on kyllä aika masentavaa. Onneksi miulla on niin hienot verhot, että ne kehtaakin vetää ikkunan eteen peittäen koko päätyseinän.

Brunssin jälkeen mie olen vaan lojunut ja miettinyt iltaa. Meillä oli kaverin kanssa suunnitelmissa mennä Apinaan tilaamaan oluttorni ja pelaamaan shakkia. Kohta lähden katsastamaan siskon uuden kämpän keskustassa. Toisaalta, tänään pitäisi koittaa saada unirytmi hieman ojennukseen isänpäivän vuoksi. Meillä on koko miun elämän ajan ollut perinne, että tehdään iskälle aamupala. Myöhemmin viedään iskä raflaan syömään. Onneksi tajusin varata pöydän, enhän mie tajunnut että sunnuntaina kaikki paikat on ihan täynnä!

Oikein rentouttavaa lauantai-iltaa kaikille!

Hanna M