Matka odottaa!

Lähdetään Topsun kanssa tiistaina ulkomaille. Syötiin aamulla brunssia ja chillailtiin matkan suunnittelun merkeissä. Matkakohteina on tällä kertaa Budapest ja Wien. Voi pojat, tuntuu kivalta lähteä vaihteeksi pois näistä kuvioista. Mie olen aina aiempina vuosina tehnyt kolme matkaa vuodessa, mutta tänä vuonna en ole kerennyt mihinkään Tallinnaa lukuun ottamatta. Alkuvuosi meni töissä ja koulun kanssa suhatessa, joten tätä matkaa on odotettu. 

Mie oon about viisitoistakesäsestä asti matkustanut yksin ympäri Eurooppaa.  Mie oon miun vanhemmille ikuisesti kiitollisuudenvelassa siitä, että sain luvan lähteä ja tutkia maailmaa jo niinkin nuorena. Soolona reissaus on ihan parasta- voi sinkoilla mielivaltaisesti maasta toiseen ja tehdä mitä huvittaa. Tämä on varsinkin korostunut viime vuosina, nuorempana oli aina selvät suunnitelmat ihan vain turvallisuuden vuoksi. Miulla on vaikka mitä mahtavaa kerrottavani, ehkä joskus uhraan sille oman postauksen. 

Anyway, miusta matkan suunnittelu on jo itsessään aivan mahtavaa puuhaa. Tuntuu melkein lottovoitolta löytää halpoja junalippuja ja majapaikkoja pienen etsinnän jälkeen. Matkailu, aivan kuten syöminenkin, on naurettavan halpaa puuhaa, kun jaksaa käyttää valmisteluihin hieman aikaa. Tällä kertaa yövytään ensimmäistä yötä lukuun ottama Airbnb-kämpissä- ruokakustannukset laskevat, kun käytössä on oma hella. En malta odottaa, että pääsen kokkailemaan markkinoilta löytyneitä herkkuja ihan omassa rauhassa punkkua kiskoen.

Travel light- paras ohjenuora virtaviivaiseen reissaamiseen. Pari vuotta sitten reissasin Prahaan, jolloin koko omaisuus mahtui Kånken-reppuun. Tarkoitus ei ollut tehdä tiiviisti pakkauksen ennätystä vaan miulla ei yksinkertaisesti ollut toista tarpeeksi laadukasta reppua. Ensimmäisillä reissuilla lentelin Finskillä ja silloin mukana oli aina tilava rinkka. Silloin ruumaan menevä tavara sisältyi lipun hintaan siis. Välttelen turhan materian ostoa, joten päädyin sitten Prahan keississä menemään vähemmällä kamalla. 

Tällä kertaa ei tarvitse kävellä pesulaan tai italialaisen mummon luo, sillä meillä on oma pesukone käytössä molemmissa kaupungeissa. Lisäksi meitä on kaksi, joten tilaakin on suhteellisesti enemmän. Nyt tosin heivasin Kånkenin, sillä kävin tänään ostamassa Herschelin repun Intersportista. Miulla on sille muutenkin tarvetta ison läppärin kanssa. Mukaan tarttui myös pari Niken kenkiä, alennettuun hintaan tietenkin. 

.

Tosiaan, tämä sunnuntai oli hyvä aloittaa maukkaalla brunssilla. Haaveilin hieman Avot sien herkkubrunssista, mutta nyt oli pakko karsia luksuksesta tulevan matkankin takia, haha. 

Mahtava juustovinkki brunssille tai yksin asuvalle: kaupasta saa ostettua Castellon tuorejuustovalikoiman tosi maltilliseen hintaan. Siitä riittää sopivasti aamupalaksi kahdelle tai hemmotteluillaksi yhdelle. Siinä on kaiken kaikkiaan viittä erilaista juustoa. Miun suosikkimaku niistä on ehdottomasti ananakselta maistuva pähkinäkuorrutteinen juusto. Oih. 

Topsu pisti miulle just viestiä. Alle 48 tunnin päästä ollaan jo kaukana Lappeenrannan tunnelmista! Ai että, tätä lomaa mie olen kaivannut!

Hyvää yötä!

Hanna M