Tajunnanräjäyttävät uunitomaatit

Miusta yksinkertaset reseptit on kaikkein parhaita. Oon aina rakastanu aurinkokuivattuja tomaatteja ruoanlaitossa ja ihan perus snäkkäilyssä, mut nää herkut vie kulinaarisen elämyksen iha uudelle tasolle. Valmistamiseen ei tarvitse kun halutun määrän punaposkisia tomaatteja, sipaisun öljyä ja ripauksen suolaa. Kuulin, että nämä makupalat soveltuu hyvin esimerkiksi pastaan koristeeksi tai leivän päälle paksun levitekerroksen kanssa. Itse en ehtiny kokeilla, oli ne niin herkullisia suoraan siitä pelliltäkin.

Upeen maun jälkeen toiseksi parasta näissä herkuissa on niiden keveys- suolaa ja öljyä voi laittaa oman mielen mukaan tai jättää ne kokonaan pois. Itse olen suosinut molempia, ne antavat mukavaa syvyyttä makuun. Suolahan on eräänlainen makujen suurennuslasi, sopiva määrä tuo kaiken tarvittavan esille, you know.

Pellille kelpaa aivan kaikki tomaatit, myös ne pehmentyneet ja vaikeesti leikattavat. Miulta oli unohtunut pussi jääkaapin vihanneslokeroon, joka ajoi asian mainiosti. Miusta tää resepti on myös mahtava tapa vähentää ruokahävikkiä suuremmissa talouksissa.

Eli yksinkertaisesti:

Pilko kaikki tomaatit ja levitä ne leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Jos nestettä irtoaa paljon, voi viipaleita painella puhtaalla pyyhkeellä. Miun ei ole tähän asti tarvinnut. Päälle suditaan haluttu määrä öljyä ja lopuksi viimeistellään ripauksella suolaa.

Uunin voi kuumentaa about 200 asteeseen. Miun uunissa sopiva aika oli about 25 minuuttia. 

Tää erä oli hieman liian kauan uunissa, minkä tunnistaa nesteen palamisesta. Tää tekee tomaatteihin snadisti karvaamman maun, mut ei todellakaan pilaa makuelämystä. 

.

Tuntuu, että miulla on juuri nyt tuhat rautaa tulessa. Tasapainottelu työn ja koulun välillä on ajoittain raskasta, sillä en haluaisi tinkiä vapaa-ajasta. Tänään perehdyn lukemaan Työsopimuslakia ja Hallinto-oikeutta, hiphei. 

Ainiin, varattiin matka keski-Eurooppaan viikon päähän. Mie oon jättäny majoituksen varaamisen suhteellisen viime tippaan, mutta tänään otan itseäni niskasta kiinni ja hoidan asian kuntoon. Toisaalta, varsinkin yksin matkustellessa on mahtavaa olla spontaani kaiken suhteen- koskaan ei tiedä minne päätyy!