Paahdetut uunirypäleet

Uskotaa miuta, suoraan pakkauksesta juustotarjottimelle viskatut rypäleet ei oo mistään kotosin verrattuna näihin herkkuihin! Onkin yleisesti tiedossa, että rapsakka rypäle saattaa pilata joidenkin juustojen hennon kermaiset maut hapokkuudellaan. Tähän reseptiin ei tosiaan tarvitse muuta, kuin rasian tummia rypäleitä.

Uunissa saa olla lämpöä sellaset 200 astetta. Kumoa pestyt ja kuivatut rypäleet roisisti leivinpaperin päälle uunipellille. Kymmenisen minuuttia on sopiva aika, et rypäleet pääsee vähän rypistymään. Astetta paahtunempiin rypäleisiin voi varata uunissaoloaikaa about vartin. Rypäleitä ei tarvitse käännellä, mutta kypsymistä kannattaa seurailla. Liian paahtuneet rypäleet maistuvat aika hurjilta.

Ai että.

Nää penteleet sopivat tosiaan yhteen lähes kaiken kanssa. Liharuoat, voileivät, tapakset, you name it. Rypäleisiin saa särmää ripsuttamalla vähän suolaa uunin jälkeen. Mie valitsin tänään klassikon ja ostin viipaleen valkohomejuustoa. Keittiöstä löyty palanen ciabattaa, lasillinen punkkua ois viel viimeistelly herkun.

Leivinpaperille jää uunin jälkeen jonkin verran nestettä paahtoajasta riippuen. Kaikki kannattaa kaapia pois esim. palasella leipää, se neste on mielettömän makeeta ja täyteläistä.

Uunirypäleet, juusto ja ciabatta - pyhä kolminaisuus.

Kerroin aiemmin, ettei aamupala ole tosiaan miun juttu. Ilta- ja yöpalat ovat sitten ihan toinen asia. Miusta on mahtavaa kaatua illalla divaanille chillailemaan ja nauttimaan herkuista. Oon noudattanut kaavaa, että hoidan kaiken rassaavan alta pois ennen kun voin avata suun ja telkkarin. Tänään avasin yhen miun lempparikirjoista, Khaled Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa -teoksen. 

.

Kävin viikonloppuna Tallinnassa kansainvälisyyshommissa. Mie oon hallituslainen ESN:n Lappeenrannan toiminnassa ja yksi meidän tärkeimmistä missioista on tutustuttaa vaihto-opiskelijat suomalaisen opiskelijan arkeen. Mikäs sen parempaa, kun pakata kaksi bussia täyteen innostuneita vaihtareita ja suunnata kohti etelän kulttuurielämyksiä ja halpoja hintoja. Laitan myöhemmin kuvia tänne, jos miun puhelimen kameran laatu antaa siihen luvan, hah.

Hanna M