Viikon ruokabudjetti: 0 euroa

Viime aikoina hommat ovat niin sanotusti karanneet käsistä. Siis taloudellisesti. Turhan paljon bissetuoppeja ja älyttömiä heräteostoksia. Aivan liikaa Selamin noutopitsoja. 

Noh, nyt päätin tehdä täyskäännöksen ja elää koko viikon käyttämättä lainkaan rahaa henkilökohtaiseen ruokabudjettiin. Arvioni mukaan tämän pitäisi olla suhteellisen helppoa, kun katson keittiön kaappeihin. Ajattelin päivittää tänne miun edistymistä ja jakaa ehkä muutaman reseptinkin matkan varrella.

Nämä asiat miulta löytyvät kotoa:

perus leivonta-aineet, säilykkeitä, pastaa, pirusti pakastettua ruisleipää, pakastettua lihaa ja snadisti erilaisia kasviksia, muutama pussukka marjoja, puurohiutaleita, neljä kananmunaa

pussi avokadoja, omena, yksi paketti salaattijuustoa ja vuohenjuustoa, määpahkinävoita, parmesaania ja kanisteri vaahteransiirappia.

Lisäksi kaikkea pientä ja (vielä) merkityksetöntä.

Ensimmäinen päivä

Aamupala/lounas: iso lautanen puuroa maapähkinävoisilmällä, avokado ja omena

Menin koululle vain aamupäiväksi, joten ajattelin tulla kotiin syömään. Aamupalaa en syö juuri ikinä, joten nälkä ei kerennyt tulemaan. Tein hetken töitä ESN:n toimistolla ja olisin ottanut sieltä täytekeksejä, jos niitä olisi ollut vielä viime after partyjen jälkeen jäljellä.

Päivällinen: pakkasesta löytyneet seitipalat punaisella pestolla ja pakkasen puremat pavut, paistettua sipulia ja kuppi teetä. Jälkkäriksi vesilettuja.

Tämä oli papuja lukuunottamatta yhden pannun ateria ja valmistui todella nopeasti. Lopuksi levitin kalan päälle vähän pestp rossoa. Jääkaapin pohjalta löytyi myös lusikallisen verran turkkilaista jogurttia, jonka olisin muuten varmaan heittänyt pois. Onneksi en, oli todella makoisa lisä. Söin jälkkäriksi vain yhden letun ja puolet vein Topille, kun kävin siellä äsken piipahtamassa. 

Iltapala: kantapala vuohenjuustoa ja yksi lettu. Kuppi teetä.

Koitan säästellä vuohenjuustoa johonkin tulevaan herkkuruokaan, joten siksi vain kantapala. Letun söin ihan vaan huvikseen kun olivat jääneet tuohon keittiön pöydälle.

Tänään en tehnyt juuri muuta kuin lojuin, joten nälkä ei ehtinyt kertaakaan iskeä. Vuohenjuusto polttelee kyllä aivan sairaasti tuolla jääkaapin oven takana. 

Ilma on tänään ollut ripset jäädyttävän kylmä, joten nyt aion vaan kääriytyä täkkiin ja katsoa pari jaksoa The Officea. 

Mukavaa iltaa kaikille

Hanna M