Yksin olemisen ihanuus

Miusta on ihana olla yksin. Asua yksin, hoitaa talous yksin ja päättää, milloin asunnosta sammutetaan valot iltaisin. On nautinnollista tehdä ruokaa ja järjestellä kotia kaikessa hiljaisuudessa. Kuunnella Miami Horroria ja kaivaa kaapista lämmin viltti. Maalata taulu ja vaihtaa lakanat vaikka keskellä yötä, jos siltä tuntuu. Kaikkei parasta on puhumattomuus- en saata avata suutani tuntikausiin, mutta ajattelen jatkuvasti kaikenlaista.

Oletteko käyneet yksin ravintolassa tai elokuvissa? Monen mielestä on kiusallista tehdä yksin mitään sellaista, mutta miun mielestä itsensä kanssa toimeen tuleva ihminen on itselleen tosi mahtavaa seuraa! On helppo suunnitella treffit itsensä kanssa koko päiväksi, kun ei tarvitse kysyä muiden mielipiteitä. Ensin hyvään kahvilaan kakkupalalle hyvän kirjan kanssa, sitten ehkä elokuviin jos sieltä tulee mitään hyvää ja myöhemmin voi vaikka heittää pienen lenkin tai ostaa mielivaltaisesti herkkuja iltaa varten. Joistakin asioista on toki helpompi innostua porukalla, esimerkiksi ResQ-illanvieton järjestämisestä. Parin viikon päästä järkätään sellaiset kavereiden kanssa ja ajatus saa miun hymyn nousemaan korviin jo nyt.

Vaikka oma aika on miulle hurjan tärkeää, en koe olevani yksin- tämä on miun oma valinta. Sosiaalisena ihmisenä tarvitsen kuitenkin muita ympärilleni. On valtavan huojentavaa, ettei tarvitse huolehtia siitä, että jäisi ilman seuraa. Sosiaalisuuden tarve tosin täyttyy miulla nopeasti. Koulussa näen päivittäin kavereita. Vapaa-ajalla sovitaan ystävien kanssa treffejä (vaikka sen ResQ:n merkeissä) joitakin kertoja viikossa ja viikonlopuksi ainakin yksi hetki bissen juonnille. Perhettä pyrin näkemään viikottain ja Topsua aika useasti. Tämä riittää minulle oikein mainiosti. Joskus on toki kausia, jolloin haluaisi koko ajan mennä ja nähdä muita, mutta näin jälkiviisaana se tuntuu aivan mahdottoman väsyttävältä. 

Tulin äsken kotiin ja rojahdin heti sohvalle. Tänään en aio nähdä enää ketään ja se tuntuu kivalta. Kaupassa pitää tosin käydä, haluan illaksi jotain hyvää syötävää.

.

Tein eilen mielettömän hyvää pastaa. Jääkaapissa oli pala purjoa ja pinaattia, joista päätin keittää tomaattisen kastikkeen. Lopputulos oli herkullinen; aineksien luova yhdistely on miun lempipuuhaa ja taas kerran onnistuin oikein mainiosti

Tässä mie tekemässä sitä, mistä tykkään eniten eli kokkailemassa pastaa. Tuolloin oli vuorossa tulinen kookos-chilipasta.