Hamsteriluonne

Konmari. Minimalismi. Pirskahtelu. Todellinen tarve. Tilanpuute. Siisteys. Järjestys. Karsiminen. Aika. Säästäminen. Kulut. You name it! Kuka toteuttaa ja mistäkin syystä. Kutsuu muodikkaalla nimellä tai pitää tavallisena tarpeena.

Esteettinen puoli, muistot ja ilo. Niistä koostuu monen ihmisen hamsteriluonne. Hamsteriluonne harvoin kai tuleekaan esille käytännöllisuuden ja yksinkertaisuuden sivutuotteena. Itse ainakin yhtyisin tähän ajatukseen.

Olen itse hamsterivanhemmista, hah. En aivan sellaisista kuitenkaan joita näkee amerikkalaisten dokumenttien tarinoissa, joissa materialisimi sairastuttaa ihmisen. Kuitenkaan ei kaikkea välttämättä tarvitsisi säilyttää ja ikuisesti varastoida ihan vain "jos sitä joskus voisi ehkä tarvita". 

Seesteisyys, sitä minä toivoisin.

Olen itse nyt karsimisen äärellä. Yritän irtaantua kaikesta unohtuneesta. Vuosia seisseistä tavaroista, tavaroista joita en muista käyttäneeni, tarvinneeni, kaivanneeni tai edes omistaneeni. Vaatteeni olen onnistunut karsimaan nyt kokonaisuudessaan noin 50kpl:seen, tarkempi määrä on 70kpl jos lasketaan mukaan myös kengät, hatut ja huivit sekä hanskat. Se on yllättävän hyvin, minusta. Nimittäin topit, t-paidat ja alusvaatteet auttavat numeroa kipuamaan kohti korkeuksia.

Olen jo pitkään ollut matkalla ja valmis tukahduttamaan sisäisen hamsterini. Oletko sinä?