Visit Dubai

Tehtiin pikainen visiitti Dubaihin viime viikolla. T sai vaihdettua itselleen edullisemman työvuoron ja saatettiin näin olla kohteessa aikaa kokonaiset kolme päivää. Saavuin paikalle yksin maanantaina ja T seuraavana aamuna. Hiukan jännittyneenä odottelin kyytiä lentokentällä terminaalin edessä pimenevässä illassa kun huomasin, että naisia ei näkynyt ulkona missään. Kaikki sujui kuitenkin juuri niin kuin pitikin ja turistia neuvottiin ystävällisesti.

Paikkana Dubai antoi ensikävijälle kokemuksen siististä ja turvallisesta kaupungista, jollaisena siitä kuuleekin puhuttavan. Liikenne oli reipasta ja kävellen kulkeminen osittain lähes mahdotonta - pimeällä ei tehnyt mieli kuljeskella senkään vertaa sillä jalkakäytäviä ei juurikaan ollut, ja heijastimet jäivät kotiin. Marinan alueella tilanne kävellen kulkemiseen oli kuitenkin parempi.

Yleinen hintataso oli mielestäni aikamoinen mutta taksikyyti ja erämaasafari olivat edullisia. Dubai Mallilta mukaan lähti ainoastaan yksi paita ja ylihinnoitellut mummon vohvelit. Ensimmäisenä iltana lämpöä oli ulkona huikeat 37 astetta, hiekkamyrskyä sekä pientä sadetta seuraavana päivänä. Aurinko pääsi paistamaan kuitenkin sopivasti allasköllöttelyn aikaan sekä ranta- ja safaripäiville. Lämpötila ei kaupunkialueella tuntunut lainkaan pahalle mutta hiekka-aavikolla ei tehnyt mieli lähteä autolta kauas. Olin iloisesti yllättynyt autojen ja sisätilojen maltillisesta ilmastoinnin käytöstä sillä esimerkiksi Filippiineillä taksiin meinasi jäätyä ja ulos läkähtyä.

Kaupungissa oli valtavasti keskeneräisiä pilvenpiirtäjiä sekä työmaita.
Dubai Mallin pääsisäänkäynti sekä taustalla Burj Khalifa joka huikealla 828m korkeudellaan on maailman korkein rakennus.

Aavikolla käynti oli turistimainen porukkaretki, mukava sellainen. Maasturi nouti hotellilta, mukanaan kuski ja neljä muuta matkailijaa. Matka dyyneille kesti tunnin verran jossa sitten ajeltiin puolisen tuntia vatsa kurkussa - etupenkkipaikan ansiosta ruokahalu palasi onneksi ennen illallista. Näkymät olivat upeat! Karu ja kaunis aavikko auringonlaskun aikaan tuntui nöyrentävän ihmistä välittömästi sinne saapuessa. Auringon laskiessa asetuimme illallistamaan mataliin pöytiin tyynyillä istuen.

Vesipullo kourassakaan ei tehnyt mieli poistua autolta kovinkaan kauas.

 

 

Yövyimme viiden tähden JW Marriot Marquis Hotellissa. Ylellinen, maailman korkeimpiin hotelleihin kuuluva Marriot Marquis tarjoili hotellimajoitusta Dubain aitiopaikalta. Ehdoton plussa kuuden keittiön aamupalasta vaikkakin myös miinusta aivan liian pehmeästä sängystä selkävaivaiselle.

JW Marriot Marquis Dubai - Lähde: Google
Aamupalan antia puolikkaan keittiön verran.
Kuudesta erilaisesta keittiöstä löysi sen mitä saattoikaan etsiä. Hotelliaamiainen on usein majoittumisen paraspala ja ehdottomasti myös tällä kertaa.

Kokemuksena Dubai oli erilainen, mielenkiintoinen ja varmasti kohokohdillaan mieleen painuva. Ehdottomasti kokemisen arvoinen vaan ei aivan minun tyyliseni paikka viettää lomaa. Loman ehdottomiin kohokohtiin kuuluui kuusi tuntinen paluulento ohjaamossa nousuin ja laskuin, oman kullan lentäessä. Ymmärrän taas paremmin lentämisen viehätystä, maisemia ja kokemuksia. Oli mm. huikean hienoa nähdä alitsemme kiitävä matkustajakone vain 300m meitä matalammalla suoraan ohjaamosta. Kiitos lentäjille ja matkustamohenkilökunnalle kokemuksesta, toivottavasti pääsen joskus uudestaan!

Nukahtaminen kerroksessa 48 oli itselle ensimmäisenä iltana hiukan haasteellista sillä mielikuvitus laukkasi, samalla kun ulkona hiekka myrskysi. En voinut olla kuvittelematta sitä kuinka kova tuuli mereltä huojuttaisi 77 kerroksisista rakennusta. Aamulla heräsin kolinaan, aivan kuin katolla olisi joku - tajutessani samaan aikaan, että katolle on matkaa monen monta kerrosta eivätkä äänet sieltä saakka kantaudu. Olin melko varma, että edellisillan kuvitelmani käy pian toteen. Kunnes tämä näky paljastui äänien syyksi ja sai rauhan palaamaan mieleeni. Kiitos Dubai!