Wien ja lasi viiniä, kiitos!

T sai idean lähteä pikavisiitille Itävallan Wieniin ja niin teimme. Starttasimme matkaan aikaisin maanantaiaamuna ja palasimme kotiin torstaina. Kohteessa sää oli viileä, tosin vain pari astetta miinuksella mutta tuuli teki siitä purevan. Kaupunki oli kaunis! Niin valtavasti vanhoja, upeita rakennuksia ja paljon nähtävää. Hop on, hop off bussi eli hoho-buss kuljetti pitkin ja poikin kaupunkia mukavasti samalla nähtävyyksistä kertoen. 

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta.

Hotellimme sijaitsi aivan keskustassa josta kaupungin näkymät aukesivat hienosti suuresta, lattiaan asti ulottuvasta kulmaikkunasta. Juniorsviittiin kuului pientä luksusta samassa kerroksessa sijaitsevan loungen muodossa johon aamupala, snack ja happyhour katettiin. Juotavaa ja syötävää riitti, vaikka kyseessä ei ollut mikään all inclusive. Harvoin on mahdollisuuksia saada tuollaista hemmottelua ja nyt siitä piti ottaa kaikki irti.

Spanish Riding School - aamuharjoitukset alkamassa

Kävimme mm. Wienin vanhimmassa ravintolassa, paikallisessa ratsastuskoulussa, luonnontieteen museossa, vanhassa kirjastossa jne. Nähtävää olisi riittänyt vielä moneksi päiväksi lisää, emmekä käyneet edes kaikissa suunnitelemissamme paikoissa. Kesällä Wien on varmasti vielä upeampi mutta siisti kaupunki on kaunis myös pilvisemmällä säällä.

Vanha kirjasto veti hiljaiseksi, kaunista!
Portaita, tasoja, salahuoneita ja valtava määrä satoja vuosia vanhoja kirjoja.
Luonnonhistoriallinen museo.
Vanhan ravintolan tunnelmaa - sekä lautasta isommat Wiener Schnitzelit.
Kotimatkan yllätys henkilökunnalta.

Lyhytkin loma on mukava pieni hengähdystauko. Hotellimajoituksessa on itsestä ainakin mukavaa jo se, että joku muu siistii huoneen, petaa sängyn ja vaihtaa puhtaat petivaatteet. Taittelee kasvopyyhkeen kukaksi ja aamupala on valmiiksi katettu, eikä ole kiire minnekään.