3 vinkkiä siistimpään kotiin

Olen löytänyt harmonian.
Kodin siisteyden ylläpitämisen harmonian.

Se ei tarkoita kädet ruvella hinkkaamista,
eikä pylly pystyssä konttaamista.

Se on vain sellaista hyvän mielen harmoniaa.

Nyt muutama vinkki siihen. 

1. Tee tiskien pesusta astianpesukoneella kierre. Laita kaikki likaiset astiat pesukoneeseen illalla ja laita pyörimään. Mieluiten iltapalan jälkeen, jotta joka ikinen astia pääsee pesuun asti. Tyhjennä heti aamulla ja lado päivän tiskit sitä mukaan kun niitä tulee koneeseen. Illalla laita taas pyörimään. Jatka näin.

+ Pian huomaat, että tiskipöydillä ei notku likaisia astioita odottamassa laittajaa ja turhautumisprosentti on vähentynyt.

- Tähän tietysti tarvitaan kaikkien perheenjäsenten mielenkiintoa tiskitöntä tiskipöytää kohtaan.

2. Pyykinpesu ja notkuvat pyykkikasat. Pyhitä viikosta 1-3 päivää pyykinpesulle. Pese pyykkiä niin, että korinpohja on nähtävissä. Pistä koneellinen pyörimään ja laita kuivumaan. Jos samana päivänä ei mahdu kaikki kuivumaan, odota seuraavaan päivään, laita pyykinpesukone päälle, tyhjennä pyykkinaru ja laita puhtaat taas kuivumaan. Sitten voit huokaista, olla loppuviikon pyykkäämättä ja nostaa jalat pöydälle ja odotella jälleen pyykkikorin täyttymistä.

+ Lajittele pyykit valmiiksi, näin on helppo laittaa oikeat pyykit koneeseen muutamassa sekunnissa. 

3. Se vinkki jota en itsekkään osaa vielä ihan aina sisäistää. Putsaa ruokapöytä heti ruokailun jälkeen, älä tuntien kuluttua jolloin lapsien sotkut ovat jo pinttyneet pöydän pintaan ja näin putsaamisessa kestää tuplaten kauemmin. Sitä paitsi on mukavempi aloittaa ruokailu niin, ettei tarvitse putsata ruuan jämiä ja likaisia lautasia ruokapöydältä.

Jep, kodin siisteyden harmoniaa.