Eräs paikka tutulta reitiltä

Palataan hetkeksi vielä siihen aikaan kun lämpömittarit näyttivät miinusta ja maan peitti valkoisen puhdas lumipeite. 

Se oli eräs kuvausreissu, joita minulla on tapana tehdä. Lähdetään kävelemään reppu selässä ja kameraa kantaen kaulalla. Oli kaunis ilma ja kuljin samaa tuttua reittiä kuten yleensäkkin. Tältä reitiltä löydän ja olen löytänyt jokaisena vuoden aikana mielenkiintoista kuvattavaa ja tutkittavaa. Linnut visertää kauniisti ja jos aurinko paistaa se luo tähän reittiin monia kauniita yksityiskohtia. Luontokuvani, joita on täälläkin nähty, ovat useimmiten otettu juuri tältä reitiltä. Kurkista esimerkiksi tämä.

Mutta pakkasen paukkuessa ja auringon paistaessa, sillä eräällä kuvausreissulla löysin jotain mielenkiintoista. Löysin paikan, joka tuntui kovin rauhalliselta ja hyvältä. Lintuja lensi lähellä pusikossa ja puusta toiseen.Hylätyltä näyttänyt vene keskellä metsikköä, jota en aikaisemmin ollut huomannut. Ehkä kesän lehdet olivat peittäneet tämän näkymän ennen silmistäni. 

Tuntui, että olin löytänyt paikan jossa on hyvä olla. Olin hieman hämilläni ja tiesin, että tänne on tultava vielä uudestaan. Pieni maanpala voi saada ihmeellisiä tunteita aikaan, enkä edes tiedä miksi. Huokaisin ja tietysti ikuistin tämän paikan myös kameran muistikortille sen mielenkiintoisten yksityiskohtien kanssa. 

Hieman tunsin itseni hölmöksi. Miksi nyt ihastua johonkin tälläiseen? Miksi juuri tämä paikka tuntui näin hyvältä? - No ehkä minun ei tarvitsekkaan sen tarkemmin tietää.

Tiedän vain, että tuohon paikkaan tulen palaamaan jälleen useammaksi minuutiksi myös toisenkin kerran.