Hetkistä Valokuvaushaaste - Toukokuu

Hetkistä Valokuvaushaasteen toukokuun tehtävä oli mielenkiintoinen. Täytyi kuvata liikettä eri tavoilla ja tehdä 4 kuvan kuvasarja. Sai pureskella huolella kuvatessa. Yritin sisäistää liikkeen näihin kuviin ja tähän tarinaan. Hieman epävarmana lopputuloksesta ja onko tämä nyt täysin sitä mitä tehtävällä haetaan takaa. Tämä valokuvaushaaste on kumminkin suunnattu niin, ettei ole olemassa väärää tapaa tuoda omia kuvia ja ajatuksiaan julki, päätin pitää sen mielessä. Päätin siis leikkiä erilaisilla valoitusajoilla, jotka ei ole täysin ominta alaani ja niissä on harjoiteltavaa. Heiluen kameran edessä syntyi tämä 4 kuvan kuvasarja.

Näkymättömästä todelliseksi 

Varmasti jokaisella on hetkiä, kun tuntuu olevansa näkymätön. Ehkä tuntuu, ettet osaa tai pysty johonkin. Jokin asia on erittäin vaikea fyysisesti tai henkisesti. Koet olevasi ulkoisesti tai sisäisesti näkymätön. Mutta kun yrität, teet ja ponnistelet, alat pian muuttumaan todelliseksi. Todelliseksi, näkyväksi olennoksi ja hymyilet. Pian näet itsesi peilistä aivan erilaisella tavalla. Kirkkaampana. Jokainen pystyy asioihin joita haluaa, se on nähty ja tulee vielä näkymään monesti. Yhtä kirkkaasti, kuin näet itsesi peilistä onnistuessasi. On vain uskottava siihen.

Tämän Hetkistä Valokuvaushaasteen myötä olen huomannut, että kuvani ja ideani syntyvät helposti omasta arjestani. Olen äärimmäisen tunteilla eläjä, jota ei ulkoisesti niin hyvin näekkään. Vaikka en saa tunteita ehkä suullisesti niin hyvin ulos kuin pitäisi, huomaan saavani ne ulos kuvauksen kautta ja tämä valokuvaushaaste on konkretisoinut sitä paljon. Minusta ei ole kuvaamaan ehkä niin perinteisiä asioita tai jos on niin niistä löytyy joku ajatus omasta arjestani hyvinkin helposti. Ehkä se on se tapa, jolla kuvaan. Niin se taitaa olla.

Hyppää siis mukaan tähän haasteeseen, jota on tehty nyt muutaman kuukauden ajan. Löydät haasteen täältä.