Kohti hyvää oloa: Torkkujasta aamunvirkuksi

Meillä aamu alkaa kahdeksalta.
Tai siitä hieman aikaisemmin.
Joskus yhdeksän jälkeen.
Tai oikeastaan ihan sama millon.
Torkutan silti.

Kun omasta aamutorkkumisesta alkoi muodostua riesa, lähdin pohtimaan muutosta toiseen suuntaan. Rakastan hitaita rauhallisia aamuja ja uskokaa tai älkää, olen parhaimmillani juuri aamutuimaan. 

 

Siksi pyhitinkin tämän aamun, tämän postauksen tekemiselle.

Silti jostain syystä torkku vei joka aamu voiton, vaikka kuinka niitä rakastaisinkaan. Nousin jalkeille vain nappaamaan lastenohjelmat telkkarista päälle ja kipitin peiton alle takaisin "ihan vain hetkeksi". Todellisuudessa hetki alkoi muodostua puolesta tunnista tunniksi. Lapsilla ei ollut lastenohjelmien äärellä hätää, mutta itse tunsin oloni kurjaksi. Miksi olen näin aikaansaamaton? Jos taas täytyi laittaa herätys, niitä täytyi iskeä kännykän herätyskelloon viiden minuutin välein puolen tunnin ajan, jotta varmasti heräisin.

Eräänä aamuna sama kaava toistui, lastenohjelmat päälle ja juomista lapselle. Mutta se mitä tein toisin oli se, että vastustin peiton lämpöä. Jäin istumaan sohvalle kännykkä kädessä silmät sikkurassa. Päätin, että torkkuminen saa luvan loppua. Seuraavana aamuna aloitin tyhjentämään tiskikonetta tiskeistä, laittamaan sieltä sun täältä paikkoja kuntoon. Vähän keksimällä keksien tekemistä, jotta heräisin. Pian huomasin, että tämä taitaa olla vain tottumiskysymys.

Lyhyen ajan kuluessa huomasin jo muutoksen. Kun lapsi herätti kauniilla sulosointu huudollaan minut ja avasin silmäni, ei tehnyt mieli enää laittaa niitä kiinni. Sen sijaan nousin kevyesti ylös sängystä, entisen raskaan olon sijasta. Lapselle edelleen juomista ja lastenohjelmia, mutta itse olin pirteänä aloittamaan päivän. Nyt muutaman päivän olin kipeänä, huomasin taas torkkuvani. Pelkäsin, että se jää taas tavaksi, vaikka kipeänä onkin lupa levätä.

Nyt olo tuntuu jo paremmalta ja herääminenkin oli vanhasta muistista helppoa. Näin torkkujasta saatiin siis aamunvirkku. Ja rakastan edelleen hitaita ja rauhallisia aamuja. Ihan lemppareita.