Miten opetat hämähäkin istumaan?

Suurin puheenaiheeni taitaa tällä hetkellä olla joka puolella ja kaikuna, rikki mennyt polvi. En tästä varmaan muuten puhuisi, mutta kyllä sitä valitettavan moneen asiaan tarvitaan ja näin ollen polvi puheenaiheena on noussut kärkilistoille.

Ne monet asiat ja se päällimmäinen. Eli liikkuminen. Liikkuminen on ollut työlästä, mutta sitä olen yrittänyt nyt harjoittaa, saaden lihasvoimat takaisin jumppaohjeiden kera jalkaa nytkyttäen.

Nyt vasta olen tajunnut kuinka tärkeää liikunta on elämässäni. Ajattelin ennen itseäni täysin saamattomaksi liikunnan ja urheilun kannalta, mutta ehkä en olekkaan ollut pöllömpi. Nyt olen kumminkin hämähäkki, jota yritetään opettaa istumaan.

Hämähäkki kutoo verkkojaan lähes päivittäin. Lähes päivittäin itse olen harrastanut jotain aktiviteettia. Oli se sitten ratsastus, juoksulenkit, kävelylenkit kamera kaulassa, siivous tai lastenrattaita naama punaisena työntäen. Kun hämähäkki on kutonut verkkonsa se jää odottamaan saalistaan. Liikunnan ja tekemisten jälkeen minäkin voin rentoutua ja odottaa. Kun hämähäkki tuntee nytkähdyksen, se rientää paikalle. Kun minä tunnen oloni juurikin saamattomaksi, stressaantuneeksi tai levottomaksi, lähden liikkeelle ja hoidan liikunnan ja muut asiat alta samantien.

Joten, miten opetat hämähäkin istumaan, olemaan ilman ruokaa ja kutomatta? Miten opetat liikuntaa ja tekemistä tarvitsevan ja rakastavan nuoren naisen istumaan ja rentoutumaan, ilman sitä ennen tarvittavaa liikuntaa ja tekemistä? - Luulet, ettet onnistuisi.

Kolmen päivän lepokokeilun jälkeen ajatukseni ovat nämä. Ei minusta ole lepäämään, istumaan ja odottamaan. Tarvitsen liikuntaa. Päähän tässä hajoaa. Onneksi tutkimukset jatkuu ja saan nostella ja liuvutella jalkoja tahdikkaasti jumppaliikeohjeiden mukaan lattialla maaten. Sekin tuntuu jo ihanalta, lopun särkyä lukuunottamatta.

Ja kyllä. Ennen tämän postauksen kirjoittamista aika meni rattoisasti lukiessa hämähäkkien anatomiasta ja verkon kudontojen metodioista.