Paljaat kasvot - Allergiaoireita meikeistä

Olen kulkenut paljailla kasvoilla jo muutamien kuukausien ajan. Lukuun ottamatta niitä paria satunnaista ripsivärin laittoa, juhliin ja tapaamisiin.

Meikittömyyteen löytyy myös syy, sillä olen ajautunut tilanteeseen, että silmäni ovat herkistyneet jostain syystä ripsiväreille. Sille ainoalle meikille, jota silmiin, tuli useimmiten käytettyä meikatessa. Silmien vuotaessa ja kutittaessa, kirosin meikit, kun olisin ehkä halunnut laittaa hieman meikkiä, pohdin jaksanko sitä kutinaa ja kyyneliä juuri tänään. Mitään ylitsepääsemättömiä oireita ei ilmennyt, mutta sen astuessa kehiin kasvot suuntavat miltein heti vesihanan alle. Kokeilin muutamia erilaisia merkkejä ja kirosin lopulta testaamisetkin maan alimpaan rakoon. Nyt hyllyllä odottaa herkille silmille tarkoitettu ripsiväri, mutta en ole sitä vielä uskaltanut sipaista vaaleisiin ripsiini.

Olen aina viihtynyt ilman meikkiä, mutta toisinaan myös halunnut hieman laittautua naisellisesti peilin edessä suu ammollaan ripsaria laittaen ja tummat silmänaluset peittäen. Nyt toisaalta olen alkanut viihtymään paljaissa kasvoissa ilman mitään ylinmääräistä, kun olen huomannut kasvojen ihon voivan paremmin entiseen verrattuna. Kipeitä, isoja tulehtuneita finnejä ole ilmaantunut hetkeen ja se jos mikä on luksusta.

Minusta on huomaamattani alkanut tulemaan skeptinen monien kauneustuotteiden kanssa. En nää niiden käyttössä mitään vikaa, vaan omat kokemukset, juurikin tämä ripsiväriepisodi ja muutamia luonnontuotteita kokeillen ja niille hieman allergisoivana, käyn epäilemään aina ensin, ennen kuin päätän kokeilla. En ole millään tapaa varma, mikä on herkistänyt minut, jollekkin ainesosalle ripsivärissä, enkä ole aiemmin ollut erityisen herkkä silmistä tai ihosta, vasta kuin nyt. Nähtävästi siihenkin voi tulla nopeasti muutos, josta en myöskään tiedä mitään.

Ehkä vielä sipaisen ja kokeilen hyllyllä odottavaa ripsiväriä hentoihin ripsiini. Sitten jokin päivä. Siihen asti tulee tallottua tätä polkua paljailla kasvoilla.