Tarina: Äiti supervoimilla

Olen varma, että äidilläni on supervoimia. Hän näkee seinien läpi ja hänellä on varmasti erittäin tarkka kuulo. Kun hän ei katso minua, hän näkee silti. Olen siitä aivan varma. Kerron teille muutaman esimerkin.

Otan kynät käteeni, suljen oven perässäni ja päätän piirtää, jonkun erittäin kauniin taideteoksen. Siinä voisi olla äiti ja isä, siskokin vaikka ja ne ajaisivat autolla johonkin. Katselen hetken ympärilleni. Tuohon seinäänhän mahtuisi se suunnittelemani mestariteos, aloitan piirtämään ja olen innoissani, tässä voisi paistaa vielä aurinkokin. Äiti varmasti pitää tästä. Siitä tulee niin hieno.

No kerron, etten se ollut minä. Osaakohan se lukea myös ajatuksia, koska hän ei usko minua?

Äiti huutaa minua, kysyy mitä teen ja enhän piirrä seinään. Hän näki ihan varmasti tämän seinän läpi! Olinhan ihan hiljaa ja suunnittelin teostani hartaasti. Sitten muistan, ettei seinään saa piirtää. No kerron, etten se ollut minä. Osaakohan hän lukea myös ajatuksia, koska hän ei usko minua? Mutta olen sitä mieltä, että se en ollut minä. En ollut. Mutta vitsit siitä tuli hieno.

Eräänä päivänä päätetään leikkiä siskon kanssa. Päätetään rakentaa maja äidin sängyn patjoista. Muistelen kyllä, ettei sänkyä saa levittää ja täytyisi hankkia majantekotarpeet jostain muualta. Mutta äiti ei ole näkemässä, vaan istuu pitkän matkan päässä toisessa huoneessa, eihän hän saa tietää. Kuiskaan siskolle, ettei kerrottaisi äidille. Sisko nauraa ja sanoo, että "joo, ei kerrota äidille, että otetaan patjat!" ja aloitetaan rakentamaan majaa. Meitä naurattaa. Äiti huutaa toisesta huoneesta, että sänkyä ei saa purkaa. Mutta minähän kuiskasin? Sillä on varmasti superkuulo, niin kuin supermiehillä. Uskotteko minua? 

Minusta on kivempi leikkiä ja valvoa. Mutta aina äiti saa meidän nukkumaan, vaikka emme haluaisi.

Pian on nukkumaanmenon aika. Äiti osaa aina laittaa meidät sänkyyn vaikka emme haluaisi ja vaikka taistelisimme kuinka paljon vastaan. Sillä on varmasti, jokin supervoima, jolla hän nukuttaa meidät. Koska minä en haluaisi nukkua. Ehkä hänellä on jokin mielenhallinanvoima ja osaa kääntää meidän ajatuksia, koska minä en ikinä halua nukkua, en ikinä. Minusta on kivempi leikkiä ja valvoa. Mutta aina äiti saa meidät nukkumaan, vaikka emme haluaisi. 

Äiti aina laulaa meille, ennen nukkumaanmenoa, se on kivaa. Hän laulaa minulle ja siskolle vuorotellen. Sisko temppuilee äidin selän takana, se ei haluaisi nukkua. Minua hieman naurattaa, mutta pysyn hiljaa ja kuuntelen äidin laulua. Laulan hieman mukana. Sitten äiti keskeyttää laulun ja sanoo siskolle, että on laitettava pää tyynyyn. Miten hän sen teki? Eihän sisko edes pitänyt mitään ääntä, eikä äiti katsonut? Äidillä on ihan varmasti kyky nähdä ilman silmiä.

Olen varma, että äidilläni on supervoimia!