Vauvauutisia ja kissankarvaterapiaa

Helmikuu vaihtui maaliskuuksi nopeasti. Nyt pölyää ihania vauvauutisia, varsinkin somesta huomattuna, josta tulee erittäin hyvä mieli. Nyt saan itsekkin olla mukana tässä vauvapölyssä. Hieman erilailla, kuin tyypillisesti. Karvoitusta on hieman enemmän, kuin vastasyntyneen utukarvoitus ja sen ääni on pieni ja hento. Se nukkuu myös paljon.

Hän on Harmi. Isolla H-kirjaimella, pitkällä hännällä ja mustalla nenällä.

Monien mietintöjen tuotos. Monet kissanpentukuvat katsottuna ja ihailtuna. Olisiko se hän?

Mietin monesti toista kissaa meidän perheeseen, toisen kissan kaveriksi ja muutenkin. Olen aina halunnut kotiin eläimen, josta voisin huolehtia pennusta asti, vanhempi kissa kun on tullut miehen mukana myös minun elämääni. Tämä pentu tuli yllättävän läheltä, sytytti jo kuvien välityksellä ja tällä kertaa harkinta päätyi valinnaksi yllättävän nopeasti. Se oli tämä kissa ihan selvästi.

Meidän perheeseen sopiva rääpäle, aktiivisella asenteellaan ja uteliaalla mielellään. 

On ihana seurata, kun aluksi hieman arka ja jännittynyt pieni kissa, alkaa tottua uuteen ympäristöönsä ja tuomaan omaa ihanaa persoonaansa esille. Kun aluksi selkä ylhäällä kuljettiin tutkien uutta kotia, juoksee se nyt innokkaana leikkien paikasta toiseen. Ensin säpsähdellen kosketusta ja jo hetken päästä se käpertyy kylkeen kiinni nukkumaan. Saavut lähemmäs ja alkaa pehmeä kehräys ja hajut on jaettu jo melko hyvin isomman kissan kanssa.

Kissa hymyilee silmillään. Niitä siristäen se haluaa olla ihmisen kanssa ystävillisissä väleissä. Meillä on hymyilty paljon niin kissojen hymyjä, kuin ihmistenkin. Tiesitkö, että voit vastata tähän kissan eleeseen siristämällä/sulkemalla omia silmiäsi? - Saattaa kuullostaa hupsulta, mutta niin voit viestiä ja vastata kissallesi takaisin. 

Eläimet ovat kyllä erittäin terapeuttisia. Ainakin minulle. Harmin saavuttua, oli minulla hetken hieman huono olla kipujen takia ja päätin käpertyä peiton alle kyynel silmäkulmasta vierien. Pienen kissan tassut koskettivat sängyn reunaa, josta se kapusi räpiköivin liikkein sängylle, kuin jyrkkää vuorta kiipeillen ylöspäin. Tepasteli, kohti minua ja kaivoi itselleen tien peiton alle ja käpertyi särkevien jalkojeni luo.

Hymy nousi kasvoilleni ja tuli onnellinen olo, kivusta huolimatta.

Hetki sitten kun oli yksi kissa, jota rapsutella, niin nyt niitä on kaksi. Nyt rapsuttelen ja silittelen molempia vuoronperään. Turpaterapia on hetken tauolla kunnon takia, joten panostan nyt sitten kissankarvaterapiaan.

Ei mikään hullumpi vaihtoehto sekään.