Kello 06:00 mietteitä

Kello on 06 ja olen hereillä.

Mietin, tätä maailmaa. Mietin, omaa elämää. Mietin, teenkö sitä mitä haluan. Mietin, mitä oikeasti haluan. Mietin, teenkö tarpeeksi saavuttaakseni unelmani. Mietin, mistä unelmoin edes. Mietin,kuka olen.

Elämä on tässä ja nyt, aika menee todella nopeasti ja koskaan ei tiedä milloin aika loppuu. Ne sanoo,unelmien eteen on tehtävä töitä. Töitä olen tehnytkin, paljon,liikaa. Kunnes olen alkanut pohtia,ettei se pelkkä työ mitä tehdään rahan eteen riitä. Töitä täytyy tehdä ihmissuhteissa, paljon enemmän,meitä ei muisteta siitä kuinka tehtiin töitä niin että muu unohtui.  Meidät muistetaan siitä mitä tehtiin muiden eteen,siitä miten muita kohdeltiin. Kohtelenko muita niin kuin haluan itseäni kohdeltavan.? Myönnän,en kohtele. Tämän eteen on tehtävä töitä, se on se mikä merkitsee. Työpaikkoja tulee ja menee, mutta ihmissuhteet pysyy tai niin ainakin toivoo koska elämä on joskus raakaa ja yksin ei vaan pärjää. 

Työ pitää tehdä pään sisällä.

 Olen muuttanut elämässäni niin monesti,sen reilu 20 kertaa jolloin mikään ei ole ollut pysyvää. Ihmiset on vaihtuneet,koti on vaihtunut, koulu vaihtunut ja kaikki mennyt uusiksi. Koita siinä rakentaa ihmissuhteita. Olen tottunut siihen,eikä sillä lapsena ollut merkitystä vaikka näin aikuisena sitä on tullut miettineeksi,että kyllä sillä oli merkitystä. Aikuisena on paljon hankalampi alkaa luomaan pysyviä ihmissuhteita kun lapsena ei niitä ollut ja oli tottunut siihen,että kohta paletti pyörähtää taas. 

Olen kiitollinen niistä harvoista ihmisistä jotka ovat minun  menossa mukana pysyneet, olen kiitollinen että minulla on muutama hyvä ystävä eikä kymmentä sinnepäin ystävää.

Mietin,tämänkö  takia halusin niin kovasti olla aikuinen.

Kaikki ei ole aina ollut helppoa eikä varmasti tule olemaan, mutta kaikenkaikkiaan saan olla kiitollinen kaikesta. Kaikesta voi valittaa ja omaa elämää surkutella,mutta jollakulla menee varmasti vielä huonommin. Sitä ei vaan muista suhteuttaa asioita.

Ps. Mulla menee hyvin, kesäloma!

(c) Sami Sojonen