Kesäloma reissu upeaan Kroatiaan

Olin reissussa ystäväni Miian kanssa, ollaan tunnettu 4½v ja ensimmäisenä vuonna käytiin Tukholman risteilyllä, 2v siitä käytiin Pariisissa ja nyt taas 2v mennyt niin lähdettiin Kroatiaan. Hyvä perinne aloitettu ja tehdään tätä vielä vanhuksinakin! :) Ps. 2½ vuotta eteenpäin niin onkin syytä juhlia isommin kun mulla tulee ikäkriisi, isosti!

Kohdetta valitessa mietittiin seuraavia asioita :

  • Lämmin ilma, koska suomen kesä on ollut surkea ja kylmä
  • Kohde jossa kumpikaan ei ole ennen käynyt
  • Tarpeeksi nähtävyyksiä
  • Edulliset lennot sekä hotelli

Kohteeksi valikoitui Kroatia, Split.

"Adrianmeren rannalla sijaitseva kuvankaunis Kroatia jakautuu kolmeen alueeseen: saaristoiseen rannikkoon, sisämaan alavaan tasankoon ja näiden väliin jäävään metsien peittämään vuoristoon. Rannikko on kuuluisa puhtaista, kristallinkirkkaista vesistään ja tuhansista kauniista saaristaan. Rannikon herkullinen keittiö merenantimineen ja muine herkkuineen tarjoaa kulinaarisia nautintoja" - aurinkomatkat

Miiahan tämän kaiken loppupeleissä hoiti ja minä vaan maksoin osuuteni ja tarkistin, että passi on voimassa :D Lennot varattiin erikseen ja hotelli erikseen koska haluttiin olla lyhyempi aika kuin viikko ja valmismatkat olivat sen viikon. Loppupeleissä oltiin ti-la ja reissu oli sopivan pituinen, toki siellä olisi vielä ollut nähtävää vaikka kuinka!

Hotelli varattiin Podstranasta joka oli n.20min päästä splitsistä, bussi kulki 30min välein ihan hotellin edestä suoraan splitsiin ja bussia oli helppo käyttää. Hotelli oli Restaurant Pension Dioklecijan joka oli hintaansa nähden ok koska ranta oli n. 100m päässä, bussipysäkki vieressä sekä wifi kuului hintaan. :) Miinuksena sanoisin suppean aamupalan,  henkilökunnan tupakoinnin aamupala tiloissa sekä sen, että hotellissa pystyi maksamaan vain käteisellä.

 

Reissun yksi kohokohdista oli retki Krka kansallispuistoon jossa oli vesiputoukset! Upea puisto, upea vesiputous ja kyllä kannatti istua bussissa se 1½h!  Käveltiin paikalliseen toimistoon, yhteen niistä monista, joka järjesti retkiä sinne ja maksettiin 25€ bussista sekä 15€ sisäänpääsylipuista, 4h oli aikaa siellä kierrellä omineen ja se riitti hyvin :) Suosittelen!

Bussi vei aivan puiston portille ja haki samasta paikasta, netistä selatessa moni oli suositellut auton vuokraamista, mutta paikan päällä huomattiin ettei autoa olisi oikein sinne ruuhkaiselle parkkipaikalle saanut ja olisi vielä ollut kävelymatka puistoon.  Puistossa oli myös muutama matkamuisto myymälä, ruokakoju sekä kahvila.

Kuvapläjäys Krka puistosta, olkaa hyvä!

Näkymä bussista

 

 

Kävelyreitit oli selkeitä ja helppokulkuisia
Koska kyseessä oli kansallispuisto niin käärmeitä yms saattoi nähdä jos ei noudattanut kävely reittejä.
Mahtava reissu, mahtava seura!

Hämmentävintä reissussa oli, ettei kortilla voinut maksaa ihan joka paikassa kuten ravintoloissa. Jatkossa muistan tarkistaa ettei minulla ole kortilla ulkomaan nostokieltoja päällä kun lähden ulkomaille. Maksamaan pystyin,mutten nostamaan. Hintatasoltaan Kroatia oli aikalailla suomen hinnoissa jollei hiukan halvempi.

Onneksi kaikesta selvittiin ja kaikenkikkiaan huippu reissu ja lämpöä riitti joka päivälle yli +30c!