Kotka Trail 2016

Kun tieto tapahtumasta tuli julki olin innoissani, jotain uutta ja toivottavasti jatkuvaa Kotkaan! Urheilutapahtumia ei voi koskaan olla liikaa ja tapahtumat yleensä vetävät ihmisiä kauempaakin jos se on hyvin järjestetty ja tämä todellakin oli! Ensi vuotta odotellessa, ei muutakun kaikki mukaan jos tämä vuosi jäi väliin, ehdottomasti kokemuksen arvoinen reissu vaikka ihan maisemien vuoksi :)

(Ylläoleva kuvasarja Pekka Vainion käsiälaa ja kuvat napattu kotkatrail.fi sivuilta, klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi )

Talkoovoimin järjestetty Kotka Trail oli hienoissa maisemissa ja mahtavassa aurinkoisessa säässä Kotkan Santalahdessa meren äärellä 22.05 sunnuntaina. Alkulämmittelyt tarjosi Hyvinvointikeskus huuma ja matkaa taitettiin välillä ihan veden äärellä ja suurinosa keskellä suomen kauneinta antia eli metsää, vaikkakin omalta osalta maisemat menivät aikalailla välähtämällä ohitse kun koitin rempoa eteenpäin ja etsiä katseella reittimerkkejä sekä katsoa etten ole sotkeutunut jalkoihini toisessa sekunnissa..huh huh,rankkaa.

(Ylläoleva kollaasi Mikko Mäkelän käsialaa, kuvat ladattu kotkatrail.fi sivuilta, klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)

Matkoina oli valittavana 6km tai 16km sekä lapsille 1,5km, osallistujia oli 500,siis 500 juoksijaa ihan ensimmäisessä Kotka trailissa ikinä. Mahtavaa! Reitti oli haastava, oli mäkeä/kivikkoa/hiekkarantaa/kalliota/umpimetsää, mutta niistä selvittiin ja aukioilla kohdilla oli aina ihmisiä kannustamassa joka lisää aina urheilutapahtuman arvoa, 6km matkalla juostiin kerran lähtöalueen ohitse ja jatkettiin viimeiselle kilometrille. Siellä sai kyllä lisä tsemppiä viimeiselle kilometrille kun oli omia valmennettavia hurraamassa ja tuttuja/ tuntemattomia kannustamassa, Kiitos! Kyllä voi olla ylpeä kotikaupungistaan :)

(c) Timo Seppälä

 

(Ylläoleva kollaasi Riku Lehtisen kuvaamaa ja taasen Kotkatrail.fi sivuilta napattuja, klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi )

Ei se juokseminen kauniilta näytä naamassa jos on loppusuoralla ja aivan poikki, kuten voidaan ylläolevista kuvista päätellä.. Myöskin kuvat joissa tulen maaliin on aivan samaa laatua, olivat siis ylemmässä kollaasissa. Rankkaa oli, mutta silti nautin! Jollain tapaa se tunne, minkä saan juostessa ja itseni loppuun vetämisessä ,on ihan mahtava.

Kiitokset Kotka Trailin järjestäjille : Karhulan katajaiset sekä Kymin suunnistajat ja unohtamatta yhteistyökumppaneita joita niitkäkin oli jonkin verran! Ilman teitä ei olisi meitä eli juoksua rakastavia ja tämänkin kisan täyttäviä juoksijoita!

Onnellinen ja hämmentynyt 6km naisten sarjan voittaja! :)