Aprikoosihillolla täytetty juustokakku

Hei, ensimmäinen lehtileike uunista ulos *uudessa* Kaakon viestinnän julkaisemassa Keskiviikko lehdessä! Tosi hieno fiilis siintä ollut aamusta asti. Lehdessä reseptinä toimii ihastuttava savuporopiirakka. Käy kurkkimassa postien seasta lehti käsiisi tai lue resepti täältä blogista

Selailin reseptejä läpi ja löysin kakun mitä en ole muistanut ollenkaan. Kakussa maistuivat kahvi, vanilja ja aprikoosi. Tämä on ehkä hieman erilainen maku yhdistelmä kuin yleensä, mutta toimi mielestäni hyvin. Tällä kakulla sijoituin Ramin konditoria-kilpailussa 2 sijalle vuosia sitten. Kakun koristeena toimivat maitosuklaa ja kotimaiset itse poimitut vadelmat.

Kakusta riittää n. 12 henkilölle

Kakku on tehty 18cm vuokaan

Pohja:
200 g digestivekeksejä
70 g voita

Täyte 1:
200 g tiramisurahkaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
5 rkl vahvaa kahvia
2 kpl liivatelehtiä

Täyte 2: 
200 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kpl liivatelehtiä

Lusikoi kerrosten väliin 4 ruokalusikallista aprikoosihilloa

Koristelu:
raastettua tummaasuklaata
kourallinen tuoreita vadelmia

Ohje: Murskaa keksit yleiskoneella muruksi. Lisää sulatettu voi ja kaada muru leivinpaperilla alustettuun vuokaan. Laita liivatteet reiluun veteen pehmenemään. Vaahdota 2dl kermaa. Lisää rahka ja tuorejuusto. Keitä vahvaa kahvia ja lisää seokseen 5rkl. Sulata kuuman kahvin sekaan liivatteet. Lisää liivatteet ohuena nauhana seokseen voimakkaasti sekoittaen ja kaada vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa 30min. Kun täyte 1 on jähmettynyt lisää väliin hillo. Tee vaniljatäyte samaan tyyliin kuin tiramisutäyte, mutta sulata liivatteet 2rkl kuumaa vettä. Kaada täyte 2 hillon päälle hyytymään. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoile ja koristele seuraavana päivänä.

Mukavia kahvihetkiä!
Hertta